A rántott csirkeszárnyhoz a szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz a tojást felverjük a vízzel és egy nagy csipet sóval. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
150 fokos felmelegített olajban (közepes hőfok) kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
Bár nem az a húsfajta, amit gyakran rántanak, de adjatok neki egy esélyt! Szuperszaftos lesz a végeredmény, legalább annyira, mintha a combrészt rántanátok!
Hozzávalók
4 főre
500 g
csirkeszárny
só, bors
2 db
tojás
2 ek
víz
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A rántott csirkeszárnyhoz a szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz a tojást felverjük a vízzel és egy nagy csipet sóval. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
150 fokos felmelegített olajban (közepes hőfok) kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
Ha tetszett a Rántott csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!