Szendvics

Rántotthúsosszendvicstonkatsuszósszal

Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal

Hozzávalók
2 szelet
sertéstarja
só, bors
100 g
liszt
100 g
rizsliszt
3 db
tojás
200 g
panko morzsa
olaj a sütéshez
A tonkatsu szószhoz
100 g
ketchup
20 g
worcester szósz
20 g
szójaszósz
10 g
mirin
(japán főzőbor)
10 g
barna cukor
10 g
dijoni mustár
5 g
fokhagymapor
5 g
gyömbérpor
10 g
osztrigaszósz / halszósz
5 g
ötfűszer-keverék
A káposztához
100 g
káposzta
100 ml
víz
30 g
rizsecet
Az összeállításhoz
2 db
tojás
2 db
zsömle

Elkészítés

A káposztát vékonyra szeleteljük, és a víz, valamint az ecet keverékében minimum fél óráig állni hagyjuk.

A tonkatsu szósz összetevőit egy lábasban alaposan összekeverjük, és az első forrásig melegítjük.

A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a sima, illetve a rizslisztet, és először ebbe, majd felvert tojásba, végül panko morzsába forgatjuk a húst, amelyet aztán 160-170 fokos olajban ropogósra és aranybarnára sütünk.

A félbevágott zsömlék mindkét oldalát megpirítjuk. A tojásból tükörtojást készítünk.

A tonkatsu szósszal megkenjük a zsömlék belső oldalát, ráhalmozzuk a lecsöpögtetett káposztát, majd erre kerül a hús és a tükörtojás.

tonkatsu szendvics
Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A tonkatsu a japánok ikonikus rántott húsa, melyet most tarjából készítettem el, szendvicsbe zártam, ráadásul egy tükörtojással meg is koronáztam!

Hozzávalók

2 főre
2 szelet
sertéstarja
só, bors
100 g
liszt
100 g
rizsliszt
3 db
tojás
200 g
panko morzsa
olaj a sütéshez
A tonkatsu szószhoz
100 g
ketchup
20 g
worcester szósz
20 g
szójaszósz
10 g
mirin
(japán főzőbor)
10 g
barna cukor
10 g
dijoni mustár
5 g
fokhagymapor
5 g
gyömbérpor
10 g
osztrigaszósz / halszósz
5 g
ötfűszer-keverék
A káposztához
100 g
káposzta
100 ml
víz
30 g
rizsecet
Az összeállításhoz
2 db
tojás
2 db
zsömle

A káposztát vékonyra szeleteljük, és a víz, valamint az ecet keverékében minimum fél óráig állni hagyjuk.

A tonkatsu szósz összetevőit egy lábasban alaposan összekeverjük, és az első forrásig melegítjük.

A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a sima, illetve a rizslisztet, és először ebbe, majd felvert tojásba, végül panko morzsába forgatjuk a húst, amelyet aztán 160-170 fokos olajban ropogósra és aranybarnára sütünk.

A félbevágott zsömlék mindkét oldalát megpirítjuk. A tojásból tükörtojást készítünk.

A tonkatsu szósszal megkenjük a zsömlék belső oldalát, ráhalmozzuk a lecsöpögtetett káposztát, majd erre kerül a hús és a tükörtojás.

tonkatsu szendvics
Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal

Ha tetszett a Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept