Brutális kaják

Rántottpulykamellremuládmártással

Rántott pulykamell remulád mártással

Hozzávalók
A pulykához
450 g
pulykamellfilé
só, bors
5 ek
zsemlemorzsa
5 ek
panko morzsa
3 db
tojás
5 - 7 ek
liszt
bő olaj a sütéshez
A brokkolihoz
500 - 600 g
brokkoli
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
1 tk
friss citromlé
A remuládhoz
1 fej
salottahagyma
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
4 db
savanyú uborka
300 g
majonéz
4 ek
tejföl
50 ml
víz
só, bors
1 tk
méz
50 g
vaj

Elkészítés

A rántott pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz összekeverjük a morzsákat, felverjük a tojást egy csipet sóval és borssal, majd a klasszikus módon bepanírozzuk: a hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk. Egy magas falú edényben olajat melegítünk 150-160 fokra, és aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre tesszük.

rantott-pulykamell-fazis

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát pedig kisebb darabokra vágjuk, nem kell kidobni, tökéletesen fogyasztható. Bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hagyjuk kicsi megbarnulni, majd megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát. Belerakjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, és alaposan összeforgatjuk.

A remuládhoz finomra vágjuk a hagymát, a zöldfűszereket és az uborkát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A rántott húst a brokkolival és a remuláddal tálaljuk.

rantott-pulykamell-brokkolival
Rántott pulykamell remulád mártással

Elkészítési idő: 40-50 perc

Még több rántott finomság:

Így készíts tökéletes rántott pontyot!

Rántott hússal, sajttal és zöldségekkel töltött tortilla-melegszendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell lemondani a rántott dolgokról sem, ha egy könnyedebb körettel tálaljuk. Ezt a remulád mártást pedig mentsétek le, mert minden sült dolog mellé tökéletes lehet!

Hozzávalók

4 főre
A pulykához
450 g
pulykamellfilé
só, bors
5 ek
zsemlemorzsa
5 ek
panko morzsa
3 db
tojás
5 - 7 ek
liszt
bő olaj a sütéshez
A brokkolihoz
500 - 600 g
brokkoli
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
1 tk
friss citromlé
A remuládhoz
1 fej
salottahagyma
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
4 db
savanyú uborka
300 g
majonéz
4 ek
tejföl
50 ml
víz
só, bors
1 tk
méz
50 g
vaj

A rántott pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz összekeverjük a morzsákat, felverjük a tojást egy csipet sóval és borssal, majd a klasszikus módon bepanírozzuk: a hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk. Egy magas falú edényben olajat melegítünk 150-160 fokra, és aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre tesszük.

rantott-pulykamell-fazis

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát pedig kisebb darabokra vágjuk, nem kell kidobni, tökéletesen fogyasztható. Bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hagyjuk kicsi megbarnulni, majd megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát. Belerakjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, és alaposan összeforgatjuk.

A remuládhoz finomra vágjuk a hagymát, a zöldfűszereket és az uborkát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A rántott húst a brokkolival és a remuláddal tálaljuk.

rantott-pulykamell-brokkolival
Rántott pulykamell remulád mártással

Elkészítési idő: 40-50 perc

Még több rántott finomság:

Így készíts tökéletes rántott pontyot!

Rántott hússal, sajttal és zöldségekkel töltött tortilla-melegszendvics

Ha tetszett a Rántott pulykamell remulád mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept