A rántott sajtpuffancs elkészítéséhez először a krumplikat egy villával megszurkáljuk, és héjastul betesszük a mikróba, max. fokozatra, mérettől függően 7-9 percre. Amikor megpuhult, megpucoljuk, egy krumplinyomó segítségével áttörjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt trappistát, a reszelt mozzarellát, a lisztet, és megsózzuk. Alaposan összekeverjük, picit nagyobb gombócokat formázunk a masszából, majd a szokásos módon, duplán bepanírozzuk.
Először a lisztbe, majd a tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd megint tojás és zsemlemorzsa. Bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Amikor kész, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a puffancsokról a felesleges olajat. Ketchuppal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
