Sós falatok

Rántottsajtpuffancs

Rántott sajtpuffancs

Hozzávalók
250 g
krumpli
100 g
trappista sajt
100 g
pizzamozzarella
40 g
finomliszt
A panírozáshoz
150 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 ml
ketchup

Elkészítés

A rántott sajtpuffancs elkészítéséhez először a krumplikat egy villával megszurkáljuk, és héjastul betesszük a mikróba, max. fokozatra, mérettől függően 7-9 percre. Amikor megpuhult, megpucoljuk, egy krumplinyomó segítségével áttörjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt trappistát, a reszelt mozzarellát, a lisztet, és megsózzuk. Alaposan összekeverjük, picit nagyobb gombócokat formázunk a masszából, majd a szokásos módon, duplán bepanírozzuk. 

Először a lisztbe, majd a tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd megint tojás és zsemlemorzsa. Bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Amikor kész, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a puffancsokról a felesleges olajat. Ketchuppal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

sajtpuffancs
Rántott sajtpuffancs (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Öröm volt nézni, ahogy a kollégák rárepültek erre a finomságra, amikor megcsináltam. Még szerencse, hogy mielőtt bedobtam a közösbe, félretettem magamnak pár darabot, így én sem maradtam le róla. Szóval ha nekik így ízlett, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek sem fognak tudni ellenállni.

Hozzávalók

4 főre
250 g
krumpli
100 g
trappista sajt
100 g
pizzamozzarella
40 g
finomliszt
A panírozáshoz
150 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 ml
ketchup

A rántott sajtpuffancs elkészítéséhez először a krumplikat egy villával megszurkáljuk, és héjastul betesszük a mikróba, max. fokozatra, mérettől függően 7-9 percre. Amikor megpuhult, megpucoljuk, egy krumplinyomó segítségével áttörjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt trappistát, a reszelt mozzarellát, a lisztet, és megsózzuk. Alaposan összekeverjük, picit nagyobb gombócokat formázunk a masszából, majd a szokásos módon, duplán bepanírozzuk. 

Először a lisztbe, majd a tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd megint tojás és zsemlemorzsa. Bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Amikor kész, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a puffancsokról a felesleges olajat. Ketchuppal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

sajtpuffancs
Rántott sajtpuffancs (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Rántott sajtpuffancs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept