A rebarbarás muffin elkészítésének első lépéseként a rebarbara szárait alaposan megmossuk és apró kockákra aprítjuk. 250 g-ot beledobunk egy gyorsforralóba, hozzátesszük a bazsalikomleveleket, felöntjük a vízzel és 100 g cukorral.
Az egészet összefőzzük magas lángon, néha megkeverve, 10 perc alatt, majd mikor megpuhultak a rebarbarakockák, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután 30 percig hagyjuk hűlni egy tálban, vagy akár a hűtőbe is bedobhatjuk.
Egy nagy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a maradék cukrot, az olajat és a tojásokat, majd mikor kicsit kifehéredett, hozzáöntjük a tejet, és ezzel is elkeverjük.
Beleszitáljuk a só, a sütőpor, a szódabikarbóna és a liszt keverékét, majd csomómentesre keverjük a masszát.
A muffin sütőformát kibéleljük muffinpapírokkal, és belekanalazunk a tésztából annyit, hogy a forma negyedét kitöltse.
Mikor mindegyikbe raktunk, teszünk rá egy keveset a kihűlt rebarbarás krémből, erre pedig mehet egyenletesen elosztva a többi tészta.
A tetejüket megszórjuk a maradék, apró kockákra aprított rebarbarával, és 180 fokos sütőben 22-24 percig sütjük őket.
Sütés után érdemes őket hagyni kicsit kihűlni, hogy könnyebb legyen eltávolítani róluk a muffinpapírt.
Rebarbarásmuffin
Ez a muffin annyira jó, hogy pikk-pakk elkapkodták a srácok a bázison. A tésztája se több, se kevesebb, mint egy igazán fullos muffiné, viszont egy krémes, savanykás, édeskés rebarbarakrém lapul benne. A tetejét megextráztam felkockázott rebarbarával és tádáááááám! Készen is van!
Ezek a rebarbarás muffinok egyszerre savanykásak és édesek, a bazsalikomtól pedig egy csipetnyi frissességet is kapnak. Nemcsak különleges ízűek, de igazán puhák is – pont, amilyennek lennie kell.
Hozzávalók
Elkészítés
A rebarbarás muffin elkészítésének első lépéseként a rebarbara szárait alaposan megmossuk és apró kockákra aprítjuk. 250 g-ot beledobunk egy gyorsforralóba, hozzátesszük a bazsalikomleveleket, felöntjük a vízzel és 100 g cukorral.
Az egészet összefőzzük magas lángon, néha megkeverve, 10 perc alatt, majd mikor megpuhultak a rebarbarakockák, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután 30 percig hagyjuk hűlni egy tálban, vagy akár a hűtőbe is bedobhatjuk.
Egy nagy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a maradék cukrot, az olajat és a tojásokat, majd mikor kicsit kifehéredett, hozzáöntjük a tejet, és ezzel is elkeverjük.
Beleszitáljuk a só, a sütőpor, a szódabikarbóna és a liszt keverékét, majd csomómentesre keverjük a masszát.
A muffin sütőformát kibéleljük muffinpapírokkal, és belekanalazunk a tésztából annyit, hogy a forma negyedét kitöltse.
Mikor mindegyikbe raktunk, teszünk rá egy keveset a kihűlt rebarbarás krémből, erre pedig mehet egyenletesen elosztva a többi tészta.
A tetejüket megszórjuk a maradék, apró kockákra aprított rebarbarával, és 180 fokos sütőben 22-24 percig sütjük őket.
Sütés után érdemes őket hagyni kicsit kihűlni, hogy könnyebb legyen eltávolítani róluk a muffinpapírt.
A rebarbarás muffin elkészítésének első lépéseként a rebarbara szárait alaposan megmossuk és apró kockákra aprítjuk. 250 g-ot beledobunk egy gyorsforralóba, hozzátesszük a bazsalikomleveleket, felöntjük a vízzel és 100 g cukorral. Az egészet összefőzzük magas lángon, néha megkeverve, 10 perc alatt, majd mikor megpuhultak a rebarbarakockák, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután 30 percig hagyjuk hűlni egy tálban, vagy akár a hűtőbe is bedobhatjuk.
Egy nagy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a maradék cukrot, az olajat és a tojásokat, majd mikor kicsit kifehéredett, hozzáöntjük a tejet, és ezzel is elkeverjük. Beleszitáljuk a só, a sütőpor, a szódabikarbóna és a liszt keverékét, majd csomómentesre keverjük a masszát.
A muffin sütőformát kibéleljük muffinpapírokkal, és belekanalazunk a tésztából annyit, hogy a forma negyedét kitöltse. Mikor mindegyikbe raktunk, teszünk rá egy keveset a kihűlt rebarbarás krémből, erre pedig mehet egyenletesen elosztva a többi tészta. A tetejüket megszórjuk a maradék, apró kockákra aprított rebarbarával, és 180 fokos sütőben 22-24 percig sütjük őket.
Sütés után érdemes őket hagyni kicsit kihűlni, hogy könnyebb legyen eltávolítani róluk a muffinpapírt.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Sütési idő: 22-24 perc
A rebarbarás muffin bejött? Íme még három rebarbarás finomság:
Ha tetszett a Rebarbarás muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!