A répás hummusztál elkészítéséhez a répát felkarikázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az egyik konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, szintén sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt is a répa mellé tesszük a sütőbe 15-20 percre.
Miután megsültek, mindkettőt félretesszük felhasználásig. Tipp: az Egészben sült karfiol receptjéhez használt pácban is megforgathatjátok a csicseriborsót sütés előtt, így még extrább lesz az íze!
A megsült répakarikákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a másik konzerv lecsepegtetett csicseriborsót, a tahinit, az olívaolajat, a mézet, a fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a chilit, sót és borsot, belecsavarjuk egy citrom levét, majd az egészet krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.
A friss zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a kenyeret pedig felszeleteljük. A hummuszt belekanalazzuk egy tálba, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rászórjuk a sült csicseriborsót és egy kevés aprított petrezselymet. Díszítésként rárakunk egy adag borsóhajtást, és készen is vagyunk!
Répáshummusztál
Igazán krémes és fullos tunkoló, amit megextráztam pár szem ropogós csicseriborsóval is, hogy tényleg ütős legyen. Friss zöldségekkel és kovászos kenyérrel az igazi!
Ez a répás hummusztál igazi színes, zöldséges feltöltődés. A sült répa és a fűszeres csicseriborsó tökéletes párost alkotnak ebben a krémes, házi mártogatósban.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A répás hummusztál elkészítéséhez a répát felkarikázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az egyik konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, szintén sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt is a répa mellé tesszük a sütőbe 15-20 percre.
Miután megsültek, mindkettőt félretesszük felhasználásig. Tipp: az Egészben sült karfiol receptjéhez használt pácban is megforgathatjátok a csicseriborsót sütés előtt, így még extrább lesz az íze!
A megsült répakarikákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a másik konzerv lecsepegtetett csicseriborsót, a tahinit, az olívaolajat, a mézet, a fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a chilit, sót és borsot, belecsavarjuk egy citrom levét, majd az egészet krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.
A friss zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a kenyeret pedig felszeleteljük. A hummuszt belekanalazzuk egy tálba, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rászórjuk a sült csicseriborsót és egy kevés aprított petrezselymet. Díszítésként rárakunk egy adag borsóhajtást, és készen is vagyunk!

A répás hummusztál meghozta a kedved még több tuti tunkolóshoz? Itt is van még három!
Ha tetszett a Répás hummusztál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!