Vega húsvéti ételek

Répáshummusztál

Répás hummusztál

Hozzávalók
600 g
tisztított sárgarépa
3 ek
étolaj
só, bors
2 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
100 ml
tahini
120 ml
olívaolaj
2 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt chili
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
1 db
kígyóuborka
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 szál
szárzeller
0.5 db
kovászos kenyér
2 ek
olívaolaj
0.25 csokor
petrezselyem
20 g
borsóhajtás

Elkészítés
  1. A répás hummusztál elkészítéséhez a répát felkarikázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

  2. Az egyik konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, szintén sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt is a répa mellé tesszük a sütőbe 15-20 percre.

  3. Miután megsültek, mindkettőt félretesszük felhasználásig.  Tipp: az Egészben sült karfiol receptjéhez használt pácban is megforgathatjátok a csicseriborsót sütés előtt, így még extrább lesz az íze! 

  4. A megsült répakarikákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a másik konzerv lecsepegtetett csicseriborsót, a tahinit, az olívaolajat, a mézet, a fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a chilit, sót és borsot, belecsavarjuk egy citrom levét, majd az egészet krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.

  5. A friss zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a kenyeret pedig felszeleteljük. A hummuszt belekanalazzuk egy tálba, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rászórjuk a sült csicseriborsót és egy kevés aprított petrezselymet. Díszítésként rárakunk egy adag borsóhajtást, és készen is vagyunk! 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazán krémes és fullos tunkoló, amit megextráztam pár szem ropogós csicseriborsóval is, hogy tényleg ütős legyen. Friss zöldségekkel és kovászos kenyérrel az igazi!

Ez a répás hummusztál igazi színes, zöldséges feltöltődés. A sült répa és a fűszeres csicseriborsó tökéletes párost alkotnak ebben a krémes, házi mártogatósban.

Hozzávalók

4 főre
600 g
tisztított sárgarépa
3 ek
étolaj
só, bors
2 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
100 ml
tahini
120 ml
olívaolaj
2 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt chili
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
1 db
kígyóuborka
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 szál
szárzeller
0.5 db
kovászos kenyér
2 ek
olívaolaj
0.25 csokor
petrezselyem
20 g
borsóhajtás

Elkészítés

  1. A répás hummusztál elkészítéséhez a répát felkarikázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

  2. Az egyik konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, szintén sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt is a répa mellé tesszük a sütőbe 15-20 percre.

  3. Miután megsültek, mindkettőt félretesszük felhasználásig.  Tipp: az Egészben sült karfiol receptjéhez használt pácban is megforgathatjátok a csicseriborsót sütés előtt, így még extrább lesz az íze! 

  4. A megsült répakarikákat egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a másik konzerv lecsepegtetett csicseriborsót, a tahinit, az olívaolajat, a mézet, a fokhagymát, a római köményt, a koriandert, a chilit, sót és borsot, belecsavarjuk egy citrom levét, majd az egészet krémesre turmixoljuk egy botmixerrel.

  5. A friss zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, a kenyeret pedig felszeleteljük. A hummuszt belekanalazzuk egy tálba, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rászórjuk a sült csicseriborsót és egy kevés aprított petrezselymet. Díszítésként rárakunk egy adag borsóhajtást, és készen is vagyunk! 

Ha tetszett a Répás hummusztál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept