Hozzávalók
A lepényhez
- 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 140 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 2 ek étolaj
- 180 ml meleg víz
A mangós-currys hummuszhoz
- 1 db érett mangó
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk currypor
- 1 tk sárga currypaszta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 25 g tahini
- 1 tk chilipor
- 1 tk őrölt gyömbér
Chapati mangós-currys hummusszal
Hozzávalók
A lepényhez
- 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 140 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 2 ek étolaj
- 180 ml meleg víz
A mangós-currys hummuszhoz
- 1 db érett mangó
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk currypor
- 1 tk sárga currypaszta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 25 g tahini
- 1 tk chilipor
- 1 tk őrölt gyömbér
A chapati elkészítéséhez a kétféle lisztet elkeverjük a sóval, az olajjal és a vízzel, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva félretesszük 10 percre pihenni.
A hummuszhoz a megpucolt magót és a leszűrt csicseriborsót egy aprítóba tesszük, hozzáadjuk a curryport, a currypasztát, a fokhagymát, sót, borsot, az olívaolajat, a tahinit, a chilit és a gyömbért, és az egészet krémesre turmixoljuk.
A pihentetett tésztát 10-felé osztjuk, golyókat formázunk belőle és lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Egyesével forró, száraz serpenyőbe dobjuk a tésztákat és megspricceljük kevés vízzel. Addig sütjük, míg szép barna pöttyös lesz mindkét fele a chapatinak, ez oldalanként 3-4 perc.
A frissen sült lepénykenyérrel már lehet is a tunkolni a mangós-currys hummuszt!
- Elkészítési idő: 35 perc
- Pihentetési idő: 10 perc
Ha tetszett a chapati mangós-currys hummusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!