Ahhoz nem is férhet kérdés, hogy a húsvét nem telhet el répatorta nélkül, a muffin forma pedig tökéletes hozzá, hogy több adagot süssetek belőle egy nagy torta helyett.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük a tésztát. Muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formába adagoljuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre.
Miközben sülnek a muffinok, a tejszínt jól felmelegítjük (nem szükséges forralni), majd ráöntjük az összetördelt étcsokira. Ha megolvadt, homogénre keverjük, azután lehűtjük, és ha már eléggé lehűlt, berakjuk a hűtőbe.
Amikor megsültek a muffinok, kivesszük őket a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a lehűlt krémalapot egy üstbe rakjuk, és kihabosítjuk (vigyázzunk, ne keverjük túl, álljunk meg azon a ponton, ahol szép stabil, selymes krémet kapunk, különben darabossá válhat a ganache). Az elkészült krémet csillagcsöves nyomózsákba rakjuk, kis „fészkeket” nyomunk a muffinok tetejére, és mindegyikbe beleültetünk 2-2 kicsi csokitojást. A pisztáciát apróra vágjuk, és megszórjuk vele a sütik tetejét.
