A húsvéti répatorta elkészítése ráadásul egyáltalán nem egy nagy dolog, pláne ha pontosan követed a receptet. :D Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított dió is. Alaposan elkeverjük, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, a torta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, és kész is vagyunk.
