Húsvéti sütemények

Húsvétirépatorta

Húsvéti répatorta

Hozzávalók
A répatortához
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
400 g
liszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
450 g
sárgarépa
(reszelve)
100 g
dió
(durvára vágva)
A tetejére
500 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 marék
dió
(durvára vágva)

Elkészítés

A húsvéti répatorta elkészítése ráadásul egyáltalán nem egy nagy dolog, pláne ha pontosan követed a receptet. :D Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított dió is. Alaposan elkeverjük, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

A mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, a torta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, és kész is vagyunk.

húsvéti répatorta
Húsvéti répatorta

Ezek a répatortás receptek is érdekelhetnek:

Répatorta-keksz

Őrülten finom répatorta tekercs

www.streetkitchen.hu

Ha húsvét, akkor szinte kötelező, hogy a sonka és kalács mellett legyen egy répatorta is az asztalon. El is hoztuk nektek a tökéletes receptet, ami szaftos, és nagyon-nagyon finom. :)

Hozzávalók

1 24 cm-es formához
A répatortához
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
400 g
liszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
450 g
sárgarépa
(reszelve)
100 g
dió
(durvára vágva)
A tetejére
500 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 marék
dió
(durvára vágva)

A húsvéti répatorta elkészítése ráadásul egyáltalán nem egy nagy dolog, pláne ha pontosan követed a receptet. :D Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított dió is. Alaposan elkeverjük, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

A mascarponét robotgéppel magas fokozaton kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, átkeverjük, a torta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, és kész is vagyunk.

húsvéti répatorta
Húsvéti répatorta

Ezek a répatortás receptek is érdekelhetnek:

Répatorta-keksz

Őrülten finom répatorta tekercs

Ha tetszett a Húsvéti répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept