Brutális kaják

Rizseshúsújratöltve:ittabaszksültrizs

Rizses hús újratöltve: itt a baszk sült rizs

Hozzávalók
1 fej
nagyobb hagyma (vagy egy nagy csokor újhagyma)
200 g
hosszúszemű rizs
1 - 1 db
sárga és piros kaliforniai paprika
200 g
konzerv vagy friss főtt kukorica
0.5 mk
chili
2 tk
szárított kakukkfű
100 g
reszelt sajt
250 ml
passzírozott paradicsom (passata)
600 ml
forrásban lévő víz
6 szelet
sertéskaraj
étolaj
só, bors
vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés

Fotó: Fördős PetiEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és ezt is üvegesre hevítjük. Belekeverjük a kukoricát, a chilit, a kakukkfű és a reszelt sajt felét, felöntjük a passzírozott paradicsommal és a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet összekeverjük. Kivajazott hőálló edénybe öntjük, a tetejére fektetjük a sózott, borsozott, kissé kilapított karajszeleteket, és megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük (kb. 20 perc), amíg a rizs teljesen megpuhul. Azonnal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Aki szereti a klasszikus magyaros rizses húst, az erre is rá fog kattanni: kicsit izgalmasabb, összetettebb ízvilágú, de hasonló elemekből áll össze. Valamivel talán látványosabb is, mivel a hús szép szeletekben kerül az étel tetejére, és a paradicsomos-fűszeres rizs forróságától lesz puha.

Hozzávalók

4 - 6 személyre
1 fej
nagyobb hagyma (vagy egy nagy csokor újhagyma)
200 g
hosszúszemű rizs
1 - 1 db
sárga és piros kaliforniai paprika
200 g
konzerv vagy friss főtt kukorica
0.5 mk
chili
2 tk
szárított kakukkfű
100 g
reszelt sajt
250 ml
passzírozott paradicsom (passata)
600 ml
forrásban lévő víz
6 szelet
sertéskaraj
étolaj
só, bors
vaj az edény kikenéséhez

Fotó: Fördős PetiEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és ezt is üvegesre hevítjük. Belekeverjük a kukoricát, a chilit, a kakukkfű és a reszelt sajt felét, felöntjük a passzírozott paradicsommal és a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet összekeverjük. Kivajazott hőálló edénybe öntjük, a tetejére fektetjük a sózott, borsozott, kissé kilapított karajszeleteket, és megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük (kb. 20 perc), amíg a rizs teljesen megpuhul. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a Rizses hús újratöltve: itt a baszk sült rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept