Megúszós sütik

Rizskoch-muffin

Rizskoch-muffin

Hozzávalók
40 g
vaj
250 g
rizs
250 ml
víz
400 ml
tej
70 g
cukor
1 csipet
1 rúd
vanília
1 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
4 ek
málnalekvár
140 g
málna

Elkészítés

A riczkoch-muffinhoz először rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is, elkeverjük benne és kivesszük a vanília héját. 

A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát muffinpapírral bélelt muffin forma mélyedéseibe adagoljuk, a lekvárt eloszlatjuk bennük márványosan, pár szem málnát nyomunk mindegyik tetejére, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

rizskoch-muffin
Rizskoch muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Összesen: 50-60 perc

További muffinreceptek a Street Kitchen oldaláról:

Sajtos babkamuffin

Epres muffin

Kalácsmuffin

www.streetkitchen.hu

A rizsfelfújt egy szuperfinom édesség, ami egyébként még a maradék rizs felhasználására is tökéletes, viszont ha muffinformában sütjük meg, akár egy biciklitúrára is magunkkal vihetjük. ;)

Hozzávalók

24 darab muffinhoz
40 g
vaj
250 g
rizs
250 ml
víz
400 ml
tej
70 g
cukor
1 csipet
1 rúd
vanília
1 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
4 ek
málnalekvár
140 g
málna

A riczkoch-muffinhoz először rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is, elkeverjük benne és kivesszük a vanília héját. 

A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát muffinpapírral bélelt muffin forma mélyedéseibe adagoljuk, a lekvárt eloszlatjuk bennük márványosan, pár szem málnát nyomunk mindegyik tetejére, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

rizskoch-muffin
Rizskoch muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Összesen: 50-60 perc

További muffinreceptek a Street Kitchen oldaláról:

Sajtos babkamuffin

Epres muffin

Kalácsmuffin

Ha tetszett a Rizskoch-muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept