Saláták

Cézársaláta

Cézár saláta
grillen-lepiritott-romai-salis-cezarsalata

Hozzávalók
2 fej
római saláta
6 ek
olívaolaj
bors
2 szelet
kenyér
A dresszinghez
1 gerezd
fokhagyma
4 db
szardellafilé
1 tk
dijoni mustár
1 tk
worcestershire szósz
0.5 db
citrom leve
1 db
tojássárgája
5 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
2 ek
víz, ha szükséges

Elkészítés
  1. A római salátákat hosszában félbevágjuk, minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és enyhén sózzuk, borsozzuk. Előmelegített elektromos grillre helyezzük, és oldalanként 1-2 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, de még ropogósak maradnak. 

  2. Közben a kenyeret falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és szintén grillen aranybarnára pirítjuk, hogy ropogós krutonokat kapjunk.

  3. A dresszinghez egy kis tálban összezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet és a tojássárgáját. Egy habverővel folyamatosan keverve, vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá, amíg egy selymes, testes öntetet kapunk. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt is, és ízlés szerint egy kevés vízzel hígíthatjuk.

  4. A grillezett salátákat leveleire szedjük, tányérra rendezzük, meglocsoljuk a házi dresszinggel, megszórjuk a ropogós krutonokkal és bőven reszelünk vagy forgácsolunk rá parmezánt. Így születik újra egy klasszikus saláta, egy kis füstös csavarral!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Jöhet egy grillen pirított római salátával felturbózott cézár saláta? Elképesztően egyszerű, és extra finom!

A Cézár saláta megunhatatlan klasszikus, de ha egyszer kipróbálod grillezett római salátával, garantáltan új kedvenc lesz! A füstös, enyhén pirult levelek, a ropogós kruton és a selymes dresszing találkozása tökéletes harmóniát alkot, és mindezt fél óra alatt elkészítheted!

Hozzávalók

4 fő részére
2 fej
római saláta
6 ek
olívaolaj
bors
2 szelet
kenyér
A dresszinghez
1 gerezd
fokhagyma
4 db
szardellafilé
1 tk
dijoni mustár
1 tk
worcestershire szósz
0.5 db
citrom leve
1 db
tojássárgája
5 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
2 ek
víz, ha szükséges

Elkészítés

  1. A római salátákat hosszában félbevágjuk, minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és enyhén sózzuk, borsozzuk. Előmelegített elektromos grillre helyezzük, és oldalanként 1-2 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, de még ropogósak maradnak. 

  2. Közben a kenyeret falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és szintén grillen aranybarnára pirítjuk, hogy ropogós krutonokat kapjunk.

  3. A dresszinghez egy kis tálban összezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet és a tojássárgáját. Egy habverővel folyamatosan keverve, vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá, amíg egy selymes, testes öntetet kapunk. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt is, és ízlés szerint egy kevés vízzel hígíthatjuk.

  4. A grillezett salátákat leveleire szedjük, tányérra rendezzük, meglocsoljuk a házi dresszinggel, megszórjuk a ropogós krutonokkal és bőven reszelünk vagy forgácsolunk rá parmezánt. Így születik újra egy klasszikus saláta, egy kis füstös csavarral!

Ha tetszett a Cézár saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept