A római salátákat hosszában félbevágjuk, minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és enyhén sózzuk, borsozzuk. Előmelegített elektromos grillre helyezzük, és oldalanként 1-2 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, de még ropogósak maradnak.
Közben a kenyeret falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és szintén grillen aranybarnára pirítjuk, hogy ropogós krutonokat kapjunk.
A dresszinghez egy kis tálban összezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet és a tojássárgáját. Egy habverővel folyamatosan keverve, vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá, amíg egy selymes, testes öntetet kapunk. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt is, és ízlés szerint egy kevés vízzel hígíthatjuk.
A grillezett salátákat leveleire szedjük, tányérra rendezzük, meglocsoljuk a házi dresszinggel, megszórjuk a ropogós krutonokkal és bőven reszelünk vagy forgácsolunk rá parmezánt. Így születik újra egy klasszikus saláta, egy kis füstös csavarral!
Cézársaláta
Jöhet egy grillen pirított római salátával felturbózott cézár saláta? Elképesztően egyszerű, és extra finom!
A Cézár saláta megunhatatlan klasszikus, de ha egyszer kipróbálod grillezett római salátával, garantáltan új kedvenc lesz! A füstös, enyhén pirult levelek, a ropogós kruton és a selymes dresszing találkozása tökéletes harmóniát alkot, és mindezt fél óra alatt elkészítheted!
Hozzávalók
A dresszinghez
Elkészítés
A római salátákat hosszában félbevágjuk, minden oldalukat megkenjük olívaolajjal, és enyhén sózzuk, borsozzuk. Előmelegített elektromos grillre helyezzük, és oldalanként 1-2 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, de még ropogósak maradnak.
Közben a kenyeret falatnyi darabokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és szintén grillen aranybarnára pirítjuk, hogy ropogós krutonokat kapjunk.
A dresszinghez egy kis tálban összezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, a dijoni mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet és a tojássárgáját. Egy habverővel folyamatosan keverve, vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá, amíg egy selymes, testes öntetet kapunk. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt is, és ízlés szerint egy kevés vízzel hígíthatjuk.
A grillezett salátákat leveleire szedjük, tányérra rendezzük, meglocsoljuk a házi dresszinggel, megszórjuk a ropogós krutonokkal és bőven reszelünk vagy forgácsolunk rá parmezánt. Így születik újra egy klasszikus saláta, egy kis füstös csavarral!

Ez a grillezett Cézár saláta nemcsak ízekben, de látványban is erős! Könnyű ebédként vagy húsos ételek mellé köretként is tökéletes.
A cézár saláta mellett van még bőven a tarsolyunkban egyszerű, gyorsan elkészíthető és fullos saláta! Itt is van még három recept!
Ha tetszett a Cézár saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!