Vegetáriánus ételek

Ropogóscukkinifasírt

Ropogós cukkinifasírt
Ropogós cukkinifasírt

Hozzávalók
400 g
cukkini
bors
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
100 g
finomliszt
4 gerezd
fokhagyma
étolaj a sütéshez

Elkészítés
  1. A cukkinit lereszeljük, majd egy tálba dobjuk és besózzuk. Alaposan elkeverjük, hagyjuk 10 percig állni, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinit elkeverjük a finomra aprított vöröshagymával és fűszernövényekkel, a liszttel, a reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd a masszából 60-70 g-os golyókat formázunk.

  2. 2-3 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, majd közepes lángon, oldalanként 2-3 percig sütjük a kisujjnyi vastagságúra kilapított cukkinifasírtokat.


www.streetkitchen.hu

Kívül brutál ropogós, belül szaftos és zöld – ez a cukkinifasírt simán hozza a nyári kaják topformáját. Könnyű, gyors, és annyira finom, hogy senki se fogja keresni benne a húst.

pictogram

Vega

pictogram

Tojásmentes

pictogram

Vegán

Ez a ropogós cukkinifasírt a nyári konyha igazi ásza: kívül ropog, belül puha, friss zöldfűszerekkel turbózva pedig még az is beleszeret, aki egyébként húspárti. Villámgyors, egyszerű, és akár előételként, akár főételként vagy köretként is simán megállja a helyét. Csak egy jó mártogatós kell mellé, és már jöhet is a kerti parti!

Hozzávalók

6 darabhoz
400 g
cukkini
bors
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
100 g
finomliszt
4 gerezd
fokhagyma
étolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük, majd egy tálba dobjuk és besózzuk. Alaposan elkeverjük, hagyjuk 10 percig állni, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinit elkeverjük a finomra aprított vöröshagymával és fűszernövényekkel, a liszttel, a reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd a masszából 60-70 g-os golyókat formázunk.

  2. 2-3 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, majd közepes lángon, oldalanként 2-3 percig sütjük a kisujjnyi vastagságúra kilapított cukkinifasírtokat.


Ropogós cukkinifasírt
Ropogós cukkinifasírt (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Cukkini: ne spórold meg a kinyomkodást – ez a titka a ropogós végeredménynek!

  • Fűszerek: a bazsalikom és petrezselyem klasszikus páros, de mehet bele snidling, menta vagy kapor is.

  • Extra íz: dobj a masszába egy marék reszelt sajtot vagy pár kanál zsemlemorzsát, ha még tartalmasabbra vágysz.

  • Sütés: ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem pirul rendesen a fasírt.

  • Tálalás: friss joghurtos vagy fokhagymás tejfölös mártogatóval, salátával vagy akár pitában is tökéletes.

A cukkinifasírt tökéletes példa arra, hogy egy húsmentes fogás is lehet izgalmas, laktató és ellenállhatatlanul finom. A ropogós kéreg, a szaftos belső és az intenzív zöldfűszeres íz együttese garantáltan belopja magát a családi kedvencek közé. Ha bejött ez a zöldséges, mégis ütős ropogós cukkinifasírt, mutatunk pár hasonló hangulatú zöldségkedvencet:

Vegán céklás hamburgerpogácsa

Görög cukkinifasírt

Káposztás tócsni

Ha tetszett a Ropogós cukkinifasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept