Fantasztikus desszertek

RopogósédességSzicíliából:cannoli

Ropogós édesség Szicíliából: cannoli

Hozzávalók
A tésztához:
150 g
liszt
2 ek
porcukor
1 tk
szódabikarbóna
1 mk
őrölt fahéj
1 db
tojássárgája
50 ml
édes desszertbor
A krémhez:
300 g
ricotta
100 g
mascarpone
4 ek
porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)
A díszítéshez:
pisztácia
liofilizált málna
kandírozott gyümölcsök
apróra vágott csoki
30 g
vaj

Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A korongokat fémcsövekre fektetjük és kevés tojásfehérjével megkenjük azt a részt, ahol a tésztaszélek találkoznak, így nem nyílnak majd szét sülés közben. A tésztát a csövekkel együtt forró (180 fokos) olajban pár perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük és amikor már képesek vagyunk megfogni a csövek végét, lehúzzuk a megsült hengereket.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük (ha szeretnénk mehet a krémbe is egy csomó csoki, kandírozott gyümölcs, vagy amit szeretnénk), majd nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kihűlt tésztahengereket. A canollik mindkét végét apróra vágott csokiba vagy pisztáciába mártjuk.

www.streetkitchen.hu

A cannoliról kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb olasz édesség! Adott egy ropogós tésztarolád, amiben ott pihen a krémes ricottás töltelék, majd minderre még valamilyen finom díszítés is kerül. Nálunk most málnás, pisztáciás és csokis változat készült és úgy néz ki, hogy túlságosan finom lett!

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához:
150 g
liszt
2 ek
porcukor
1 tk
szódabikarbóna
1 mk
őrölt fahéj
1 db
tojássárgája
50 ml
édes desszertbor
A krémhez:
300 g
ricotta
100 g
mascarpone
4 ek
porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)
A díszítéshez:
pisztácia
liofilizált málna
kandírozott gyümölcsök
apróra vágott csoki
30 g
vaj
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A korongokat fémcsövekre fektetjük és kevés tojásfehérjével megkenjük azt a részt, ahol a tésztaszélek találkoznak, így nem nyílnak majd szét sülés közben. A tésztát a csövekkel együtt forró (180 fokos) olajban pár perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük és amikor már képesek vagyunk megfogni a csövek végét, lehúzzuk a megsült hengereket.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük (ha szeretnénk mehet a krémbe is egy csomó csoki, kandírozott gyümölcs, vagy amit szeretnénk), majd nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kihűlt tésztahengereket. A canollik mindkét végét apróra vágott csokiba vagy pisztáciába mártjuk.

Ha tetszett a Ropogós édesség Szicíliából: cannoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept