Saláták

Ropogóslilakáposzta-saláta

Ropogós lilakáposzta-saláta
Ropogós lilakáposzta saláta

Hozzávalók
0.5 fej
lila káposzta
(2 kg/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 tk
4 tk
kristálycukor
50 ml
balzsamecet
50 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A káposztát vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.

  2. Egy nagy tálban összeforgatjuk őket a sóval és a cukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.

  3. Az ecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

www.streetkitchen.hu

Ha egy saláta tudna ropogva nevetni, ez lenne az! Friss lila káposzta, édeskés-balzsamecetes öntet és egy csipet petrezselymes vagányság – egyszerre színes, üde és ellenállhatatlanul roppanós.

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Ha valami frissre, színesre és roppanósra vágysz a nehezebb ételek mellé, a ropogós lilakáposzta saláta mindig jó választás. Egyszerre savanykás, édeskés és frissítő – az a fajta köret, ami azonnal feldobja a tányért. Akár sültek, akár szendvicsek mellé tálalod, csak jól járhatsz.

Hozzávalók

2 főre
0.5 fej
lila káposzta
(2 kg/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 tk
4 tk
kristálycukor
50 ml
balzsamecet
50 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.

  2. Egy nagy tálban összeforgatjuk őket a sóval és a cukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.

  3. Az ecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

ropogos-lilakaposzta-salata-6
Ropogós lilakáposzta saláta (Fotó: Street Kitchen)

A lilakáposzta nemcsak mutatós, hanem tele van tápanyaggal is: igazi vitaminbomba. C-vitaminban, rostban és antioxidánsokban gazdag, így segíti az immunrendszert, és támogatja az emésztést is. Ha egy kis reszelt almát, sárgarépát vagy pirított magvakat adsz hozzá, még izgalmasabb lesz az íze és a textúrája. Egy kevés mézes-mustáros öntet vagy balzsamecet pedig tökéletesen lekerekíti az egészet.

A legjobb benne, hogy előre is elkészíthető, sőt: másnapra még finomabb, mert minden íz összeér. Könnyű, egészséges és gyors – pontosan az a saláta, amit bármikor jó előhúzni a hűtőből, legyen szó ebédről vagy vacsoráról.

A ropogós lilakáposzta saláta után van még a tarsolyunkban frissítő, fullos sali!

Vöröslencse-saláta

Piros szőlős-sajtos saláta

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

Ha tetszett a ropogós lilakáposzta-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése