Fantasztikus desszertek

Rozskovászosmogyoróskuglóf

Rozskovászos mogyorós kuglóf

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
0.5 tk
2 db
tojássárgája
270 ml
meleg tej
65 g
olvasztott vaj
2 ek
barna cukor
1 csomag
rozskovász
1.5 tk
szárított élesztő
A mogyorós töltelékhez
2 db
tojásfehérje
75 g
hideg habtejszín
0.25 ek
őrölt fahéj
60 g
méz
300 g
pirított, darált mogyoró
1 db
citrom héja
4 ek
barna cukor
1 ek
puha vaj

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat egy üstbe mérjük, és bedagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. 

A töltelékhez felverjük a fehérjéket, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, és belerakjuk a kuglófformába. 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel, majd berakjuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre. Mikor langyosra hűlt, kiborítjuk a kuglófformából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: ha nem teflonbevonatú a formánk, vékonyan vajazzuk ki és lisztezzük be, hogy tutira ne tapadjon bele a tészta.

Rozskovászos mogyorós kuglóf

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy jó kuglóf sosem lehet rossz! Egy édes, mogyorós krémmel töltött, kelt tésztás változat pedig csak jó lehet. Ha elkészül, mindenképp várjátok meg, amíg kihűl… na jó, legalább amíg langyos lesz. :D

Hozzávalók

1 klasszikus kuglófformához
A tésztához
500 g
liszt
0.5 tk
2 db
tojássárgája
270 ml
meleg tej
65 g
olvasztott vaj
2 ek
barna cukor
1 csomag
rozskovász
1.5 tk
szárított élesztő
A mogyorós töltelékhez
2 db
tojásfehérje
75 g
hideg habtejszín
0.25 ek
őrölt fahéj
60 g
méz
300 g
pirított, darált mogyoró
1 db
citrom héja
4 ek
barna cukor
1 ek
puha vaj

A tésztához a hozzávalókat egy üstbe mérjük, és bedagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. 

A töltelékhez felverjük a fehérjéket, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, és belerakjuk a kuglófformába. 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel, majd berakjuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre. Mikor langyosra hűlt, kiborítjuk a kuglófformából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: ha nem teflonbevonatú a formánk, vékonyan vajazzuk ki és lisztezzük be, hogy tutira ne tapadjon bele a tészta.

Rozskovászos mogyorós kuglóf

Ha tetszett a Rozskovászos mogyorós kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept