Street Kitchen

Sabich,egyenesenIzraelből

Sabich, egyenesen Izraelből

Hozzávalók
4 db
pita
1 db
nagy padlizsán
olívaolaj
4 db
főtt tojás
A hummuszhoz
1 konzerv
csicseriborsó
4 - 5 ek
olívaolaj
3 ek
tahini
só, bors
1 tk
római kömény
0.5 db
citrom facsart leve
1 gerezd
fokhagyma (kicsi)
50 ml
víz
Az arab salátához
1 db
kápia paprika
1 db
paradicsom
1 db
kígyóuborka
2 fej
lilahagyma
1 nagy csokor
friss petrezselyem
3 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom facsart leve
só, bors
A savanyított káposztához
0.25 fej
lilakáposzta
200 ml
almaecet
só, bors
200 ml
forralt víz
A csípős szószhoz
150 g
natúr joghurt
1 tk
csípős paprikakrém

Elkészítés

A hummusz hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és krémesre pürésítjük. Az arab salátához apró kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajjal, citromlével, felaprított petrezselyemmel, sóval borssal. A padlizsánt kb. fél cm vastagra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és lepirítjuk mindkét felét egy grillserpenyőben, majd kiszedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel és nyakon öntjük forró vízzel. Addig hagyjuk benne állni, amíg ki nem hűl., majd leszűrjük.

A csípős szószhoz a hozzávalókat elkeverjük egy kis tálban.

Az összeszereléshez egy serpenyőben kevés olajon átpirítjuk a pitákat. Levágjuk a végeit és kezdődhet a megtöltés: 2-3 evőkanál humusz, az arab saliból egy kevés, pár szelet padlizsán, a felszeletelt főtt tojásból pár darab, kevés csípős szósz, savanyított káposzta és ízlés szerint mindegyikből még egy kis adag, amíg csak fér a pitába.

[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A sabich és a hummusz tálalása[/caption]

Ha tetszett a sabich receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Folyamatosan keresem az inspirációt a jobbnál jobb kajákhoz, és mivel nemrég Tel-Avivban voltunk (láttátok már a Felzabáltuk-videót róla?), ott is körbenéztem kicsit. Ott találkoztam ezzel a brutális, ízzel teli vega "szendviccsel", a sabich-hal, amit most meg is mutatok nektek!

Hozzávalók

4 főre
4 db
pita
1 db
nagy padlizsán
olívaolaj
4 db
főtt tojás
A hummuszhoz
1 konzerv
csicseriborsó
4 - 5 ek
olívaolaj
3 ek
tahini
só, bors
1 tk
római kömény
0.5 db
citrom facsart leve
1 gerezd
fokhagyma (kicsi)
50 ml
víz
Az arab salátához
1 db
kápia paprika
1 db
paradicsom
1 db
kígyóuborka
2 fej
lilahagyma
1 nagy csokor
friss petrezselyem
3 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom facsart leve
só, bors
A savanyított káposztához
0.25 fej
lilakáposzta
200 ml
almaecet
só, bors
200 ml
forralt víz
A csípős szószhoz
150 g
natúr joghurt
1 tk
csípős paprikakrém

A hummusz hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és krémesre pürésítjük. Az arab salátához apró kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajjal, citromlével, felaprított petrezselyemmel, sóval borssal. A padlizsánt kb. fél cm vastagra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és lepirítjuk mindkét felét egy grillserpenyőben, majd kiszedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel és nyakon öntjük forró vízzel. Addig hagyjuk benne állni, amíg ki nem hűl., majd leszűrjük.

A csípős szószhoz a hozzávalókat elkeverjük egy kis tálban.

Az összeszereléshez egy serpenyőben kevés olajon átpirítjuk a pitákat. Levágjuk a végeit és kezdődhet a megtöltés: 2-3 evőkanál humusz, az arab saliból egy kevés, pár szelet padlizsán, a felszeletelt főtt tojásból pár darab, kevés csípős szósz, savanyított káposzta és ízlés szerint mindegyikből még egy kis adag, amíg csak fér a pitába.

[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A sabich és a hummusz tálalása[/caption]

Ha tetszett a sabich receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sabich, egyenesen Izraelből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept