Egyszerű levesek

Sajtburgerleves

Sajtburgerleves

Hozzávalók
100 g
kockázott bacon
2 fej
vöröshagyma
1 szál
sárgarépa
200 ml
tej
200 ml
tejszín
800 ml
víz
2 ek
liszt
200 g
reszelt cheddar
só, bors
A húspogácsához
200 g
darált marhahús
só, bors
50 g
mustár
A feltétekhez
6 szelet
bacon
6 - 8 db
koktélparadicsom
2 db
hamburgerzsemle
100 g
chips
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban lepirítjuk a baconkockákat, majd félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felkockázott hagymát – egy kicsit le is sózhatjuk, úgy hamarabb összeesik. Erre rádobjuk az apróra szelt sárgarépát, amit tovább hőkezelünk, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és a vízzel. A lisztet összekeverjük a reszelt cheddarral, majd lassan hozzáadagoljuk a leveshez, amíg szépen fel nem oldódik benne, és kicsit be nem sűrűsödik, és sózzuk, borsozzuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük, és állni hagyjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a baconszeleteket, majd a húsból miniatűr „burgereket” formázunk, és mindkét oldalukat kisütjük a bacon zsírján. Amikor kész, a felezett koktélparadicsomokat is megpirítjuk, végül felszeleteljük a hamburgerzsemlét, és mindkét oldalát szintén meggrillezzük.

Egy tányérba szedünk néhány miniburgert, meghintjük a pirított baconnel, teszünk mellé pár koktélparadicsomot, és szedünk rá a levesből. Tört chipsszel, ropogós baconnel, a pirított zsemlékkel és egy kevés petrezselyemmel kínáljuk.

sajtburgerleves
Sajtburgerleves

www.streetkitchen.hu

Ki mondta, hogy sajtburgerből nem lehet levest főzni? Persze, ez így nem teljesen igaz, mivel a mostani étel a jól ismert gyorskaja ízvilágát hivatott megjeleníteni – és nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy sikerülni fog neki! ????

Hozzávalók

4 főre
100 g
kockázott bacon
2 fej
vöröshagyma
1 szál
sárgarépa
200 ml
tej
200 ml
tejszín
800 ml
víz
2 ek
liszt
200 g
reszelt cheddar
só, bors
A húspogácsához
200 g
darált marhahús
só, bors
50 g
mustár
A feltétekhez
6 szelet
bacon
6 - 8 db
koktélparadicsom
2 db
hamburgerzsemle
100 g
chips
0.5 csokor
petrezselyem

Egy nagyobb lábasban lepirítjuk a baconkockákat, majd félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felkockázott hagymát – egy kicsit le is sózhatjuk, úgy hamarabb összeesik. Erre rádobjuk az apróra szelt sárgarépát, amit tovább hőkezelünk, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és a vízzel. A lisztet összekeverjük a reszelt cheddarral, majd lassan hozzáadagoljuk a leveshez, amíg szépen fel nem oldódik benne, és kicsit be nem sűrűsödik, és sózzuk, borsozzuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük, és állni hagyjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a baconszeleteket, majd a húsból miniatűr „burgereket” formázunk, és mindkét oldalukat kisütjük a bacon zsírján. Amikor kész, a felezett koktélparadicsomokat is megpirítjuk, végül felszeleteljük a hamburgerzsemlét, és mindkét oldalát szintén meggrillezzük.

Egy tányérba szedünk néhány miniburgert, meghintjük a pirított baconnel, teszünk mellé pár koktélparadicsomot, és szedünk rá a levesből. Tört chipsszel, ropogós baconnel, a pirított zsemlékkel és egy kevés petrezselyemmel kínáljuk.

sajtburgerleves
Sajtburgerleves

Ha tetszett a sajtburgerleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése