A sütőtököt megmossuk, negyedeljük, és héjával lefelé sütőpapírral borított tepsire fektetjük. A magházát benne hagyjuk a kioldódó illóolajok miatt. Sózzuk, meglocsoljuk olajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 50-60 percet sütjük, amíg puha nem lesz.
Az egyik narancsot kifilézzük, és felkockázzuk a gyümölcshúst. A kígyóuborkát is összevágjuk, és a narancshoz keverjük. A megmaradt narancsok és a citrom héját lereszeljük, a levüket kipréseljük, és egy turmixgépbe öntjük. Mellécsapjuk a mustárt, a majonézt, a mézet, egy csipet sót, a finomra vágott chilit, a chiliszószt és az olajat, majd homogénre turmixoljuk. A petrezselyem felét és a snidlinget felaprítjuk, majd a kész dresszingbe keverjük, amit ráöntünk a narancsos uborkára.
A parmezánt egy aprítógépben morzsásra zúzzuk, összekeverjük a panko morzsával (amit bátran helyettesíthetünk szárított-reszelt kenyérbéllel), és belemorzsoljuk a kéksajtot is, majd ragacsos-morzsásra őröljük. A cél az, hogy a kruszta a tökre tapadjon, viszont kellőképpen száraz is legyen a ropogás kedvéért. Sót, borsot és a megmaradt aprított petrezselymet is hozzákeverjük.
A megsült tököket kikanalazzuk a héjukból, a magokat eltávolítjuk, majd lapos szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tökszeleteket, alaposan megszórjuk a krusztával, majd felső sütéssel aranybarnára pirítjuk a morzsát.
Közben a salátát megmossuk, centrifugázzuk, tetszőlegesen felvágjuk, majd meglocsoljuk a dresszinggel, és a ropogós tökkel fogyasztjuk. Akinek nem lenne elég csípős, bátran rakjon rá még egy kis chiliszószt.
