Receptek

Sajtoskarfiolkrémlevesbaconnelfelturbózva

Sajtos karfiolkrémleves baconnel felturbózva

Hozzávalók
4 szelet
bacon
olaj
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
300 ml
tej
300 ml
víz
szerecsendió
só, bors
50 g
reszelt cheddar sajt
1 tk
keményítő

Elkészítés
Egy serpenyőben kevés olajon, néha megforgatva, ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha kész, egy itatóspapírra félretesszük őket. A kisült zsírt egy lábasba öntjük, erre mehet a felkarikázott újhagyma fehér része, a felszeletelt fokhagyma és végül a fagyos zöldségkeverék is. Felöntjük a tejjel és a vízzel, 4-5 percig főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a keményítőt és a levesbe szórjuk, ahogy beleolvad,  szép selymes lesz az állaga a krémlevesnek. A tálaláshoz durvára vágjuk a sült bacont és az újhagyma zöldjét is, amivel jól megszórjuk a levest. Néhány csepp olívaolajjal díszíthetjük még.

www.streetkitchen.hu

Kicsit rákattantunk a krémlevesekre, de hát mit csináljunk, ha télen néha tényleg ezek esnek a legjobban? Most egy karfiolos változatot dobtunk össze, amit a sajt tesz még krémesebbé. Egy kis pirított bacon és extra sajt a tetejére és már meg is vagytok vele!:)

Hozzávalók

2 - 3 személyre
4 szelet
bacon
olaj
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
300 ml
tej
300 ml
víz
szerecsendió
só, bors
50 g
reszelt cheddar sajt
1 tk
keményítő
Egy serpenyőben kevés olajon, néha megforgatva, ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha kész, egy itatóspapírra félretesszük őket. A kisült zsírt egy lábasba öntjük, erre mehet a felkarikázott újhagyma fehér része, a felszeletelt fokhagyma és végül a fagyos zöldségkeverék is. Felöntjük a tejjel és a vízzel, 4-5 percig főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a keményítőt és a levesbe szórjuk, ahogy beleolvad,  szép selymes lesz az állaga a krémlevesnek. A tálaláshoz durvára vágjuk a sült bacont és az újhagyma zöldjét is, amivel jól megszórjuk a levest. Néhány csepp olívaolajjal díszíthetjük még.

Ha tetszett a Sajtos karfiolkrémleves baconnel felturbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept