Pékség

Sajtosperecgolyók

Sajtos perecgolyók

Hozzávalók
300 g
liszt
1 tk
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojássárgája
135 ml
meleg víz
2 ek
olívaolaj
200 g
vörös cheddar sajt
1 ek
durva szemű tengeri só
1 db
tojás a lekenéshez
A főzővízbe
1 ek
szódabikarbóna
2 ek
méz

Elkészítés
A lisztet, sót, élesztőt elkeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt egy deszkára rakjuk. 12 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. A sajtból 12 db,  kb. 1x1 cm kockákat vágunk. A golyókat kicsit kilapítjuk és beletöltjük a sajtot úgy, hogy a végét összecsípjük. Kicsit lenyomjuk az alját.
Egy lábasban vizet forralunk és belerakjuk a mézet és a szódabikarbónát. Lejjebb vesszük a lángot, úgy, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk a golyókat és oldalanként fél-fél percig főzzük őket. Kiszedjük egy szűrőkanállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk 1-1 csipet durva szemű sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Sajtos perecgolyók[/caption]Ha tetszett a sajtos perecgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A házi perecnél aligha létezik jobb nasi, előétel. Töltsétek meg sajttal, szóljatok rá egy kis jó minőségű durva szemű tengeri sót és már is kész a tökéletes vendégváró falatka. :D

Hozzávalók

12 darabhoz
300 g
liszt
1 tk
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojássárgája
135 ml
meleg víz
2 ek
olívaolaj
200 g
vörös cheddar sajt
1 ek
durva szemű tengeri só
1 db
tojás a lekenéshez
A főzővízbe
1 ek
szódabikarbóna
2 ek
méz
A lisztet, sót, élesztőt elkeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt egy deszkára rakjuk. 12 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. A sajtból 12 db,  kb. 1x1 cm kockákat vágunk. A golyókat kicsit kilapítjuk és beletöltjük a sajtot úgy, hogy a végét összecsípjük. Kicsit lenyomjuk az alját.
Egy lábasban vizet forralunk és belerakjuk a mézet és a szódabikarbónát. Lejjebb vesszük a lángot, úgy, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk a golyókat és oldalanként fél-fél percig főzzük őket. Kiszedjük egy szűrőkanállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk 1-1 csipet durva szemű sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Sajtos perecgolyók[/caption]Ha tetszett a sajtos perecgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sajtos perecgolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept