Fitt

Sertésszűzburgonyászellerpürévelésmarináltszárzellerrel

Sertésszűz burgonyás zellerpürével és marinált szárzellerrel

Hozzávalók
A húshoz
350 g
sertésszűz
só, bors
10 g
kókuszolaj
A zellerpüréhez
250 g
zellergumó
100 g
burgonya
só, bors
A marinált szárzellerhez
100 g
zellerszár
só, bors
1 csipet
chipotlepehely
0.5 db
citrom
1 ág
rozmaring
2 ek
olívaolaj
1 tk
rózsabors

Elkészítés

A sertésszűz megtisztításával kezdünk, majd sózzuk, borsozzuk és egy tapadásmentes, extra forró serpenyőben 3-5 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A zellergumót és a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy burgonyanyomón átnyomjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habverővel kikeverjük és szükség esetén egy kis főzővízzel lazíthatjuk. 

A szárzellert kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a citrom reszelt héjával, az aprított rozmaringgal, és alaposan összekeverjük az olajjal, a citrom levével és a rózsaborssal. A pihentetett húst a burgonyás zellerpürével és a marinált zellerszárral tálaljuk.

sertesszuz-burgonyas-zellerpurevel
(Fotó: Street Kitchen)

Még több húsos fitt kaja:

Diétás töltött káposzta

Fitt carbonara

Pulyka korma basmati rizzsel

www.streetkitchen.hu

Ez az étel akár egy fitt randira is remek választás. Finom, szép és izgalmas, ráadásul a kalóriák miatt se nagyon kell aggódni.

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
350 g
sertésszűz
só, bors
10 g
kókuszolaj
A zellerpüréhez
250 g
zellergumó
100 g
burgonya
só, bors
A marinált szárzellerhez
100 g
zellerszár
só, bors
1 csipet
chipotlepehely
0.5 db
citrom
1 ág
rozmaring
2 ek
olívaolaj
1 tk
rózsabors

A sertésszűz megtisztításával kezdünk, majd sózzuk, borsozzuk és egy tapadásmentes, extra forró serpenyőben 3-5 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A zellergumót és a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy burgonyanyomón átnyomjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habverővel kikeverjük és szükség esetén egy kis főzővízzel lazíthatjuk. 

A szárzellert kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a citrom reszelt héjával, az aprított rozmaringgal, és alaposan összekeverjük az olajjal, a citrom levével és a rózsaborssal. A pihentetett húst a burgonyás zellerpürével és a marinált zellerszárral tálaljuk.

sertesszuz-burgonyas-zellerpurevel
(Fotó: Street Kitchen)

Még több húsos fitt kaja:

Diétás töltött káposzta

Fitt carbonara

Pulyka korma basmati rizzsel

Ha tetszett a sertésszűz burgonyás zellerpürével és marinált szárzellerrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése