A sertésszűz sütése a hús előkészítésével kezdődik. Ehhez a hús „fejét” és „farkát” egy éles késsel levágjuk. Ezt később akár levesbe vagy alaplébe esetleg mártásba is belefőzhetjük. Egy vékony pengéjű éles késsel eltávolítjuk a hártyákat. Sózzuk, borsozzuk.
Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, beleszórjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, hogy aromássá váljon az olaj, és ezen körbepirítjuk a húst. Fontos, hogy sülés közben ne mozgassuk azt.
Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd csak utána fordítsunk rajta. Mérettől függően a húst 8-12 percre tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy 400 grammos darabot kb. 10 percig sütünk.
Kivesszük a serpenyőt a sütőből, abból kiemeljük a húst, hogy ne süljön tovább, majd alufóliába csomagoljuk és hagyjuk 7-10 percet pihenni.
A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük kb. 300 ml alaplével, mellé dobjuk a szálzellert, a répát és nagy lángon 8 percig zubogtatjuk. Ekkor leszűrjük és a szaftot visszatesszük a serpenyőbe, dobunk mellé egy kocka vajat és besűrítjük vele.
Sertésszűzsütése:ígymaradszaftosahús!
A sertésszűz egy remek alapanyag, amit mégis ritkán használunk. Megfelelően elkészítve egyáltalán nem száraz, egy finom mártással pedig akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A sertésszűz az egyik legnemesebb sertéshús, amely gyorsan elkészül és zseniálisan szaftos marad, ha jól bánunk vele. Ez a recept megmutatja, hogyan lehet egyszerre egyszerű és elegáns fogást készíteni belőle.
Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
Elkészítés
A sertésszűz sütése a hús előkészítésével kezdődik. Ehhez a hús „fejét” és „farkát” egy éles késsel levágjuk. Ezt később akár levesbe vagy alaplébe esetleg mártásba is belefőzhetjük. Egy vékony pengéjű éles késsel eltávolítjuk a hártyákat. Sózzuk, borsozzuk.
Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, beleszórjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, hogy aromássá váljon az olaj, és ezen körbepirítjuk a húst. Fontos, hogy sülés közben ne mozgassuk azt.
Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd csak utána fordítsunk rajta. Mérettől függően a húst 8-12 percre tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy 400 grammos darabot kb. 10 percig sütünk.
Kivesszük a serpenyőt a sütőből, abból kiemeljük a húst, hogy ne süljön tovább, majd alufóliába csomagoljuk és hagyjuk 7-10 percet pihenni.
A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük kb. 300 ml alaplével, mellé dobjuk a szálzellert, a répát és nagy lángon 8 percig zubogtatjuk. Ekkor leszűrjük és a szaftot visszatesszük a serpenyőbe, dobunk mellé egy kocka vajat és besűrítjük vele.

Tálald friss salátával, krémes körettel vagy akár egy könnyű mártással – a végeredmény garantáltan éttermi élményt hoz az asztalodra, minimális munkával.
Még több basic tartalom vár, ha a szaftos szűzérme recept már a kisujjatokban van:
Ha tetszett a sertésszűz sütése: így marad szaftos a hús! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



