Gyors tészták

Smack&cheese

Smack & cheese

Hozzávalók
2 csomag
smack leves
600 ml
víz
100 g
vaj
50 g
liszt
200 ml
tej
só, bors
150 g
trappista reszelve

Elkészítés

A levescsomag tésztáját 600 ml vízzel puhára főzzük. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, amit habzásig melegítünk, enyhén lepirítunk, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a levescsomag fűszereit, kevés sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a mártással, majd egy sütésre alkalmas tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Smack & cheese

www.streetkitchen.hu

Sok városi legenda kering a smack leves mindennemű felhasználásáról, de szerintünk a legjobb a másik nagy kedvenccel összekombózva.

Hozzávalók

4 főre
2 csomag
smack leves
600 ml
víz
100 g
vaj
50 g
liszt
200 ml
tej
só, bors
150 g
trappista reszelve

A levescsomag tésztáját 600 ml vízzel puhára főzzük. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, amit habzásig melegítünk, enyhén lepirítunk, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a levescsomag fűszereit, kevés sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a mártással, majd egy sütésre alkalmas tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Smack & cheese

Ha tetszett a smack & cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése