Brokkolis receptek

Smashedbrokkolibaconneléssajttal

Smashed brokkoli baconnel és sajttal
Smashed brokkoli baconnel és sajttal tányéron

Hozzávalók
0.5 fej
brokkoli
(400 g/fej)
100 g
cheddar
bors
1 tk
marokkói fűszerkeverék
50 g
szeletelt bacon
A mártogatóshoz
1 ek
olívaolaj
150 ml
passata
bors
0.5 csokor
snidling
1 tk
fokhagymapor

Elkészítés
  1. A brokkolikat nagyobb rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.

  2. A sajtot lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk. 

  3. Rápakolgatjuk a brokkolirózsákat, és egy kisebb edénnyel vagy hamburgerpréssel összenyomjuk őket.

  4. A brokkolirózsákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és rápakoljuk a nagyobb darabokra vágott bacont. 

  5. Berakjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig sütjük.

  6. A mártogatóshoz egy forró serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beleöntjük a passatát, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget és a fokhagymaport.

  7. Jó alaposan összeforraljuk és meg is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Menzás kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a brokkoli igazi villantós fogás. Füstös bacon és olvadós sajt kíséretében olyan frankó kajával lesz dolgod, amitől tuti, hogy azonnal brokkolirajongóvá válik mindenki, aki megkóstolja!

Ez az a kaja, ami bebizonyítja, hogy a gyerekeknek sem nehezített pálya jó brokkolis kaját tálalni. A smashed brokkoli baconnel és sajttal egyértelműen megmutatja, hogy a brokkoli cseppet sem unalmas, hanem egy baromi izgalmas alapanyag. A snidlinges mártogatós pedig már csak piont az i-re!

Hozzávalók

2 főre
0.5 fej
brokkoli
(400 g/fej)
100 g
cheddar
bors
1 tk
marokkói fűszerkeverék
50 g
szeletelt bacon
A mártogatóshoz
1 ek
olívaolaj
150 ml
passata
bors
0.5 csokor
snidling
1 tk
fokhagymapor

Elkészítés

  1. A brokkolikat nagyobb rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük, majd lecsöpögtetjük.

  2. A sajtot lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk. 

  3. Rápakolgatjuk a brokkolirózsákat, és egy kisebb edénnyel vagy hamburgerpréssel összenyomjuk őket.

  4. A brokkolirózsákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és rápakoljuk a nagyobb darabokra vágott bacont. 

  5. Berakjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig sütjük.

  6. A mártogatóshoz egy forró serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beleöntjük a passatát, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget és a fokhagymaport.

  7. Jó alaposan összeforraljuk és meg is vagyunk.

Smashed brokkoli baconnel és sajttal tányéron
Smashed brokkoli baconnel és sajttal (Fotó: Street Kitchen)

A brokkoli az egyik legmenőbb zöldség, és kifejezetten sokoldalú. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal, és mindezt úgy, hogy közben kevés kalóriát tartalmaz. Magyarul: nyugodtan eheted nagy kanállal!

Ráadásul bővelkedik C-vitaminban, K-vitaminban is gazdag, ami a csontok, valamint a szív-és érrendszer egészségéhez is fontos. Szóval, ha rendszeresen fogyasztja a család, tesztek egy jelentős lépést az immunrendszeretek erősítéséért.

A smashed brokkoli baconnel és sajttal után kedvet kaptál még több brokkolis kajához? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Sonkás-brokkolis mac and cheese

Brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal

Brokkolis pizza

Ha tetszett a smashed brokkoli baconnel és sajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése