Kezdésként a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját felkockázzuk, majd a feldarabolt vöröshagymával és a kockákra vágott répával olívaolajon pirítani kezdjük.
A piruló zöldségeket sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk az egész fokhagymákat. Mikor itt-ott pirult színt látunk, a fazékba tesszük a felkockázott burgonyát és a brokkolirózsákat, felöntjük vízzel, és közepes lángon hagyjuk főni.
Míg a leves elkészül, foglalkozhatunk a fasírttal. A zöldségeket késes aprítóba helyezzük és finomra aprítjuk.
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat és a köményt, valamint sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat formázunk, ügyelve, hogy ne essenek szét.
A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A megsült, ropogós fasírtokat papírtörlőre szedjük.
Amikor a levesben minden zöldség megpuhult, de még nem esett szét, lehúzzuk a tűzről a fazekat és alaposan leturmixoljuk a levest. A burgonyától és a zöldségektől kellően sűrű állagú lesz, nem szükséges további sűrítés.
A kész krémlevest visszatesszük a tűzre, majd 3 percig forraljuk. Ez idő alatt egy közepesen meleg serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és a durvára vágott kesudiót.
Tányérba merünk egy adagot a levesből, beleültetjük a fasírtokat és megszórjuk a megpirult magvakkal.
Brokkolikrémlevesbrokkolifasírttalésmagokkal
Egészséges és könnyed. Mindenki találkozott már vele, de ez nem garantálja, hogy a találkozás kellemes volt. Adjatok egy újabb esélyt, hogy megszeressétek a brokkolikrémlevest. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis színt visz az asztalra.
A pirított zöldségek mélyebb ízt adnak az alapnak, a krémes állagot a burgonya garantálja, a ropogós brokkolifasírt pedig extra textúrát visz bele. A tetején pirított magokkal pedig igazi gasztroélmény lesz.
Hozzávalók
A fasírthoz
A tálaláshoz
Elkészítés
Kezdésként a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját felkockázzuk, majd a feldarabolt vöröshagymával és a kockákra vágott répával olívaolajon pirítani kezdjük.
A piruló zöldségeket sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk az egész fokhagymákat. Mikor itt-ott pirult színt látunk, a fazékba tesszük a felkockázott burgonyát és a brokkolirózsákat, felöntjük vízzel, és közepes lángon hagyjuk főni.
Míg a leves elkészül, foglalkozhatunk a fasírttal. A zöldségeket késes aprítóba helyezzük és finomra aprítjuk.
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat és a köményt, valamint sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat formázunk, ügyelve, hogy ne essenek szét.
A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A megsült, ropogós fasírtokat papírtörlőre szedjük.
Amikor a levesben minden zöldség megpuhult, de még nem esett szét, lehúzzuk a tűzről a fazekat és alaposan leturmixoljuk a levest. A burgonyától és a zöldségektől kellően sűrű állagú lesz, nem szükséges további sűrítés.
A kész krémlevest visszatesszük a tűzre, majd 3 percig forraljuk. Ez idő alatt egy közepesen meleg serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és a durvára vágott kesudiót.
Tányérba merünk egy adagot a levesből, beleültetjük a fasírtokat és megszórjuk a megpirult magvakkal.

Ez a brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal pont olyan, amilyennek egy hétköznapi vacsorának lennie kell: egyszerű, tápláló és tele van ízzel. Tálald friss kenyérrel vagy magában, és élvezd, ahogy új szintre emelkedik a brokkoli!
Bejött a brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal? Akkor itt van még három húsmentes kaja, hogy legyen miből válogatni!
Ha tetszett a Brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!