Vegetáriánus ételek

Brokkolikrémlevesbrokkolifasírttalésmagokkal

Brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal
brokkolikremleves-brokkolifasirttal-es-magokkal

Hozzávalók
800 g
brokkoli
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
4 ek
olívaolaj
bors
2 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
2 l
víz
A fasírthoz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
300 g
brokkoli
100 g
zsemlemorzsa ( + a panírozáshoz)
2 db
tojás
0.5 tk
őrölt kömény
bors
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
20 g
tökmag
20 g
kesudió

Elkészítés
  1. Kezdésként a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját felkockázzuk, majd a feldarabolt vöröshagymával és a kockákra vágott répával olívaolajon pirítani kezdjük.

  2. A piruló zöldségeket sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk az egész fokhagymákat. Mikor itt-ott pirult színt látunk, a fazékba tesszük a felkockázott burgonyát és a brokkolirózsákat, felöntjük vízzel, és közepes lángon hagyjuk főni. 

  3. Míg a leves elkészül, foglalkozhatunk a fasírttal. A zöldségeket késes aprítóba helyezzük és finomra aprítjuk.

  4. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat és a köményt, valamint sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat formázunk, ügyelve, hogy ne essenek szét.

  5. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A megsült, ropogós fasírtokat papírtörlőre szedjük.

  6. Amikor a levesben minden zöldség megpuhult, de még nem esett szét, lehúzzuk a tűzről a fazekat és alaposan leturmixoljuk a levest. A burgonyától és a zöldségektől kellően sűrű állagú lesz, nem szükséges további sűrítés.

  7. A kész krémlevest visszatesszük a tűzre, majd 3 percig forraljuk. Ez idő alatt egy közepesen meleg serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és a durvára vágott kesudiót.

  8. Tányérba merünk egy adagot a levesből, beleültetjük a fasírtokat és megszórjuk a megpirult magvakkal. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egészséges és könnyed. Mindenki találkozott már vele, de ez nem garantálja, hogy a találkozás kellemes volt. Adjatok egy újabb esélyt, hogy megszeressétek a brokkolikrémlevest. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis színt visz az asztalra.

A pirított zöldségek mélyebb ízt adnak az alapnak, a krémes állagot a burgonya garantálja, a ropogós brokkolifasírt pedig extra textúrát visz bele. A tetején pirított magokkal pedig igazi gasztroélmény lesz.

Hozzávalók

4 fő részére
800 g
brokkoli
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
4 ek
olívaolaj
bors
2 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
2 l
víz
A fasírthoz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
300 g
brokkoli
100 g
zsemlemorzsa ( + a panírozáshoz)
2 db
tojás
0.5 tk
őrölt kömény
bors
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
20 g
tökmag
20 g
kesudió

Elkészítés

  1. Kezdésként a brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját felkockázzuk, majd a feldarabolt vöröshagymával és a kockákra vágott répával olívaolajon pirítani kezdjük.

  2. A piruló zöldségeket sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk az egész fokhagymákat. Mikor itt-ott pirult színt látunk, a fazékba tesszük a felkockázott burgonyát és a brokkolirózsákat, felöntjük vízzel, és közepes lángon hagyjuk főni. 

  3. Míg a leves elkészül, foglalkozhatunk a fasírttal. A zöldségeket késes aprítóba helyezzük és finomra aprítjuk.

  4. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojásokat és a köményt, valamint sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat formázunk, ügyelve, hogy ne essenek szét.

  5. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A megsült, ropogós fasírtokat papírtörlőre szedjük.

  6. Amikor a levesben minden zöldség megpuhult, de még nem esett szét, lehúzzuk a tűzről a fazekat és alaposan leturmixoljuk a levest. A burgonyától és a zöldségektől kellően sűrű állagú lesz, nem szükséges további sűrítés.

  7. A kész krémlevest visszatesszük a tűzre, majd 3 percig forraljuk. Ez idő alatt egy közepesen meleg serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és a durvára vágott kesudiót.

  8. Tányérba merünk egy adagot a levesből, beleültetjük a fasírtokat és megszórjuk a megpirult magvakkal. 

braun-3-recept-egy-videoban-4
Brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal (Fotó: Street Kitchen)

Ez a brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal pont olyan, amilyennek egy hétköznapi vacsorának lennie kell: egyszerű, tápláló és tele van ízzel. Tálald friss kenyérrel vagy magában, és élvezd, ahogy új szintre emelkedik a brokkoli!

Bejött a brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal? Akkor itt van még három húsmentes kaja, hogy legyen miből válogatni!

Káposztafasírt

Sárgaborsóhummusz

Karfiolpörkölt

Ha tetszett a Brokkolikrémleves brokkolifasírttal és magokkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept