A sonkás-avokádós szendvicshez a kenyereket száraz serpenyőben lepirítjuk. Az avokádót felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés citromlével. A krémsajtot kikeverjük a pesztóval.
A paradicsomot felszeleteljük, majd összerakjuk a szendvicset: a kenyérszeletek belső felét megkenjük a krémsajttal, rápakoljuk a sonkát, az avokádót, a paradicsomot, a rukkolát, rárakjuk a másik kenyérszeletet, és meg is vagyunk.
Tápláló, egészséges szendvics, ami nemcsak reggelire, hanem ebédre vagy vacsira is tökéletes, és a munkába is elvihetitek.
Hozzávalók
2 szendvicshez
4 szelet
kovászos kenyér
1 db
érett avokádó
só, bors
0.25 db
citrom leve
125 g
krémsajt
1 ek
zöld pesztó
1 db
paradicsom
4 szelet
prágai sonka
1 marék
rukkola
A sonkás-avokádós szendvicshez a kenyereket száraz serpenyőben lepirítjuk. Az avokádót felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés citromlével. A krémsajtot kikeverjük a pesztóval.
A paradicsomot felszeleteljük, majd összerakjuk a szendvicset: a kenyérszeletek belső felét megkenjük a krémsajttal, rápakoljuk a sonkát, az avokádót, a paradicsomot, a rukkolát, rárakjuk a másik kenyérszeletet, és meg is vagyunk.
Ha tetszett a Sonkás-avokádós szendvics rukkolával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!