Húsételek

Sonkás-sajtoshústekercs

Sonkás-sajtos hústekercs

Hozzávalók
500 g
csirkemell
4 szelet
prágai sonka
80 g
szeletelt mozzarella
600 g
krumpli
200 ml
tej
100 ml
víz
200 g
gouda sajt
100 g
vörös cheddar sajt
1 tk
fokhagymapor
só, bors
olívaolaj
300 ml
tejszín

Elkészítés
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és kilapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és mindegyikre 1 szelet sonkát és 2-3 szelet mozzarellát terítünk. Feltekerjük és 2 evőkanál olajon elősütjük a tekercseket 3-4 perc alatt úgy, hogy minden oldala kapjon egy kis színt.A tejet, vizet és a tejszínt felmelegítjük és belerakjuk a lereszelt cheddar és gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. Homogén híg mártást kell kapnunk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag szeletekre felvágjuk. Egy kb. 25x25 cm tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, összekeverjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, levesszük az alufóliát. Az elősütött húsokat elfelezzük és rárakjuk a krumplira. Leöntjük a mártással és visszarakjuk a sütőbe kb. még 20-25 percre. Kicsit összesütjük és kész is. Savanyúsággal vagy egy friss zöldsalival az egyik legjobb vacsi![caption id="" align="alignnone" width="1080"]
Sonkás-sajtos hústekercs[/caption]Ha tetszett a sonkás-sajtos hústekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy totál egyszerű és hétköznapi receptnek gondoltuk, de amikor megkóstoltuk, rájöttünk, hogy ennek ellenére egy igazán ütős kaja :D

Hozzávalók

3 - 4 főre
500 g
csirkemell
4 szelet
prágai sonka
80 g
szeletelt mozzarella
600 g
krumpli
200 ml
tej
100 ml
víz
200 g
gouda sajt
100 g
vörös cheddar sajt
1 tk
fokhagymapor
só, bors
olívaolaj
300 ml
tejszín
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk és kilapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és mindegyikre 1 szelet sonkát és 2-3 szelet mozzarellát terítünk. Feltekerjük és 2 evőkanál olajon elősütjük a tekercseket 3-4 perc alatt úgy, hogy minden oldala kapjon egy kis színt.A tejet, vizet és a tejszínt felmelegítjük és belerakjuk a lereszelt cheddar és gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. Homogén híg mártást kell kapnunk.
A krumplit megpucoljuk és 1-2 mm vastag szeletekre felvágjuk. Egy kb. 25x25 cm tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, összekeverjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük, levesszük az alufóliát. Az elősütött húsokat elfelezzük és rárakjuk a krumplira. Leöntjük a mártással és visszarakjuk a sütőbe kb. még 20-25 percre. Kicsit összesütjük és kész is. Savanyúsággal vagy egy friss zöldsalival az egyik legjobb vacsi![caption id="" align="alignnone" width="1080"]
Sonkás-sajtos hústekercs[/caption]Ha tetszett a sonkás-sajtos hústekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sonkás-sajtos hústekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept