A sörben sült csülök elkészítésére rá kell szánni az időt, de a végeredmény miatt nagyon megéri! Mutatjuk, hogyan készül:
A csülköt először is alaposan megborotváljuk, ami azt jelenti, hogy minden egyes rajta maradt szőrt eltávolítunk, úgy, hogy egy éles késsel megkapargatjuk, majd lemossuk és szárazra töröljük.
Felolvasztjuk a mikróban a zsírt, és elkeverjük benne a mustárt, a sót, a borsot, a köményt, a majoránnát, a reszelt fokhagymát, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba. Nyugodtan nyomkodjuk be az izomrészek közé, amennyire csak tudjuk. A külső bőrét csak sózzuk be, és így hagyjuk pácolódni a hűtőben min. 2 órán át.
Egy magasabb oldalú sütőtálba tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, ráöntjük a sört és ráültetjük a csülköt. Letakarjuk egy sütőpapírral a csülköt, majd alufóliával lezárjuk az edényt, és így rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Félóránként meglocsoljuk a bőrét a kisülő sörös szafttal. Kb. 2-2,5 óra sütés után, amikor már teljesen megpuhult a hús, levesszük az alufóliát és a zsírpapírt, majd feltekerjük a sütőt 230 fokra, és ropogósra sütjük a csülköt, ami további kb. 15-20 perc.
Ha már szép ropogós, kiemeljük a sütőtálból, lefejtjük a csontról a húst, mellépakoljuk a kedvenc köretünket, és külön tálaljuk mellé a sörös szaftot a hagymákkal együtt.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pácolási idő: min. 2 óra
- Sütési idő: kb. 3 óra