Fantasztikus desszertek

Sóskaramellásalmáspite

Sós karamellás almás pite

Hozzávalók
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
60 g
tejföl
2 db
tojás
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
Az öntethez
150 g
cukor
180 ml
tejszín
1 csipet
Az töltelékhez
8 db
alma
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
búzadara
A kenéshez
1 db
tojás
1 ek
cukor
2 marék
szeletelt mandula

Elkészítés

A tésztához a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, a tojás, a só és a sütőporos liszt. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe. 

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és a búzadarát. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig elősütjük. Közben egy edényben karamellizáljuk az öntethez a cukrot, majd fokozatosan felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, és megvárjuk, amíg újra feloldódik a cukor. 

Sós karamellás almás pite

Az elősütött tésztára halmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, és a töltelékre sorakoztatjuk. A pite tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk cukorral és a mandulaszeletekkel, és visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre. Mikor kihűlt, szeleteljük és a sóskaramell-öntettel meglocsolva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy jó almás pite sosem lehet rossz. Ha eddig nem volt meg a tökéletes recept, akkor ezt most mentsétek el! Omlós, puha tészta, fűszeres, almás töltelék és egy jó kis sóskaramell-öntet kell a tökéletességhez!

Hozzávalók

1 30 x 18 cm-es tepsihez:
A tésztához
160 g
szoba-hőmérsékletű vaj
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
60 g
tejföl
2 db
tojás
1 csipet
450 g
liszt
10 g
sütőpor
Az öntethez
150 g
cukor
180 ml
tejszín
1 csipet
Az töltelékhez
8 db
alma
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 tk
őrölt fahéj
2 ek
búzadara
A kenéshez
1 db
tojás
1 ek
cukor
2 marék
szeletelt mandula

A tésztához a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, a tojás, a só és a sütőporos liszt. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe. 

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és a búzadarát. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig elősütjük. Közben egy edényben karamellizáljuk az öntethez a cukrot, majd fokozatosan felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, és megvárjuk, amíg újra feloldódik a cukor. 

Sós karamellás almás pite

Az elősütött tésztára halmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, és a töltelékre sorakoztatjuk. A pite tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk cukorral és a mandulaszeletekkel, és visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre. Mikor kihűlt, szeleteljük és a sóskaramell-öntettel meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a Sós karamellás almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept