Fantasztikus desszertek

Sóskaramelláspannacotta

Sóskaramellás panna cotta

Hozzávalók
A panna cottához
600 ml
tejszín (30%-os)
150 ml
tej (2,8 %-os)
100 g
cukor
10 g
zselatin
0.5 db
vaníliarúd
1 csipet
A sóskaramelles pop cornhoz
2 - 3 marék
popcorn
140 g
cukor
1 nagy csipet

Elkészítés
A panna cottához a zselatint elkeverjük kb. 40 ml tejben és félretesszük. A cukrot karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt. Belerakjuk a vanília kikapart magjait és mikor újra jól felmelegedett, elkeverjük benne a zselatint, ami időközben magába szívta a tejet és a sót. Még melegen poharakba öntjük az alapot és berakjuk a hűtőbe legalább 4-5 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakára hűtjük be.
image does not exist
A karamellás pop-cornhoz karamellizáljuk a cukrot, beleszórjuk a sót és ráöntjük a pattogatott kukoricára. Gyorsan, lazán átkeverjük és sütőpapíros tepsire terítjük. Mikor a panna cotta megdermedt, a kisebb darabokra tördelt pop-cornnal tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A sóskaramellás panna cotta tálalása[/caption]Ha tetszett a sóskaramellás panna cotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Jó ideig nem értettem, hogy a panna cotta miért izgi dolog, hiszen tök egyszerűen elkészíthető és az alap verzióhoz nem is kell túl sok dolog. Aztán amikor az ember először elkészíti a tökéletes verziót, ami lágy tejszínes, őrülten finom, akkor rájön, hogy ez a világ egyik legszuperebb desszertje. Ha pedig a sóskaramellás-pop-cornos verziót még nem próbáltátok, hát itt az idő.

Hozzávalók

4 főre
A panna cottához
600 ml
tejszín (30%-os)
150 ml
tej (2,8 %-os)
100 g
cukor
10 g
zselatin
0.5 db
vaníliarúd
1 csipet
A sóskaramelles pop cornhoz
2 - 3 marék
popcorn
140 g
cukor
1 nagy csipet
A panna cottához a zselatint elkeverjük kb. 40 ml tejben és félretesszük. A cukrot karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt. Belerakjuk a vanília kikapart magjait és mikor újra jól felmelegedett, elkeverjük benne a zselatint, ami időközben magába szívta a tejet és a sót. Még melegen poharakba öntjük az alapot és berakjuk a hűtőbe legalább 4-5 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakára hűtjük be.
image does not exist
A karamellás pop-cornhoz karamellizáljuk a cukrot, beleszórjuk a sót és ráöntjük a pattogatott kukoricára. Gyorsan, lazán átkeverjük és sütőpapíros tepsire terítjük. Mikor a panna cotta megdermedt, a kisebb darabokra tördelt pop-cornnal tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A sóskaramellás panna cotta tálalása[/caption]Ha tetszett a sóskaramellás panna cotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sóskaramellás panna cotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept