Street food

Spanyolhotdog

Spanyol hot dog

Hozzávalók
8 karika
chorizo
4 szál
bécsi virsli
8 szelet
iberico sonka
1 ek
olaj
4 db
hot dog kifli
100 g
madársaláta
A majonézhez
1 ek
olaj
3 - 4 gerezd
fokhagyma
100 g
majonéz
1 ek
mustár
0.5 db
lime leve
só, bors
A romescóhoz
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
50 g
szeletelt mandula
50 g
paradicsompüré
0.5 csokor
petrezselyem apróra vágva
50 g
vörösborecet
1 ek
füstölt pirospaprika
1 mk
cayenne-bors
1 tk
fehér bors
50 g
olívaolaj

Elkészítés
A majonézhez az átnyomott fokhagymákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a szósz többi hozzávalójával.A romescóhoz a felkockázott kaliforniai paprikát egy kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mandulát és a paradicsompürét, és további 3-5 percig hőkezeljük. Ha kész, egy mozsárban eldolgozzuk, és hozzákeverjük a többi összetevőt, vagy bedobjuk egy késes aprítóba a további hozzávalókkal, és picit darabosra hagyva pürésítjük.
image does not exist
A chorizók mindkét oldalát közepes lángon meggrillezzük. A virsliket hosszában bevágjuk, kiterítjük, betekerjük a sonkába, fogpiszkálókkal rögzítjük, és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A félbevágott kifliket megpirítuk.[caption id="" align="alignnone" width="1469"]
spanyol hot dog[/caption]Jöhet az összeállítás: a kiflik aljára szedünk a romescóból, erre kerül egy marék madársaláta, majd a sonkába tekert virsli, szedünk rá a majonézből, végül a pirított chorizóval koronázzuk meg.Ha tetszett a spanyol hot dog receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Valódi spanyolos ízeket rejtettünk ebbe a hot dogba, ráadásul úgy, hogy az eredeti karakterét sem áldoztuk fel az autentikusság oltárán!

Hozzávalók

4 hot doghoz
8 karika
chorizo
4 szál
bécsi virsli
8 szelet
iberico sonka
1 ek
olaj
4 db
hot dog kifli
100 g
madársaláta
A majonézhez
1 ek
olaj
3 - 4 gerezd
fokhagyma
100 g
majonéz
1 ek
mustár
0.5 db
lime leve
só, bors
A romescóhoz
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
50 g
szeletelt mandula
50 g
paradicsompüré
0.5 csokor
petrezselyem apróra vágva
50 g
vörösborecet
1 ek
füstölt pirospaprika
1 mk
cayenne-bors
1 tk
fehér bors
50 g
olívaolaj
A majonézhez az átnyomott fokhagymákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a szósz többi hozzávalójával.A romescóhoz a felkockázott kaliforniai paprikát egy kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mandulát és a paradicsompürét, és további 3-5 percig hőkezeljük. Ha kész, egy mozsárban eldolgozzuk, és hozzákeverjük a többi összetevőt, vagy bedobjuk egy késes aprítóba a további hozzávalókkal, és picit darabosra hagyva pürésítjük.
image does not exist
A chorizók mindkét oldalát közepes lángon meggrillezzük. A virsliket hosszában bevágjuk, kiterítjük, betekerjük a sonkába, fogpiszkálókkal rögzítjük, és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A félbevágott kifliket megpirítuk.[caption id="" align="alignnone" width="1469"]
spanyol hot dog[/caption]Jöhet az összeállítás: a kiflik aljára szedünk a romescóból, erre kerül egy marék madársaláta, majd a sonkába tekert virsli, szedünk rá a majonézből, végül a pirított chorizóval koronázzuk meg.Ha tetszett a spanyol hot dog receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Spanyol hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept