Szezonális receptek

Spárgástempura

Spárgás tempura
Spárgás tempura bazsalikomos mártogatóssal

Hozzávalók
300 g
spárga
250 ml
hideg barna sör
100 g
finomliszt
100 g
kukoricakeményítő
bors
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 csokor
bazsalikom
1 db
citrom

Elkészítés
  1. A spárgák alsó fás szárát levágjuk, kb. 4 cm-t. Ezután lobogó, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jeges vízbe rakjuk.

  2. Az olajat 160-180 fokosra melegítjük egy kisebb lábasban.

  3. Fontos, hogy nagyon-nagyon hideg legyen a barna sör. Kikeverjük a liszttel, a kukoricakeményítővel, a sóval és a borssal. Megmártunk benne egy spárgát, majd egyből a forró olajba dobjuk, ahol 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

  4. Mikor kisütöttük az összeset, elkészítjük a mártogatóst, amihez a tejfölt összeturmixoljuk a bazsalikommal, a citromlével, egy kis sóval és borssal. Ezt tálaljuk a spárgák mellé.

www.streetkitchen.hu

Egy igazi fullos snack, amit nem győzöl majd készíteni a vendégeknek, annyira rákattannak!

pictogram

Vega

A spárgás tempura az a fogás, ami egyszerre elegáns és baromi egyszerű – kevés hozzávaló, minimális idő, mégis olyan ropogós, légies és ízgazdag a végeredmény, hogy simán beillene egy japán étterem előételeként. A zsenge, roppanós zöldspárga tökéletes alap hozzá, főleg tavasszal, amikor szezonja van és harsog az íze.

Hozzávalók

4 főre
300 g
spárga
250 ml
hideg barna sör
100 g
finomliszt
100 g
kukoricakeményítő
bors
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 csokor
bazsalikom
1 db
citrom

Elkészítés

  1. A spárgák alsó fás szárát levágjuk, kb. 4 cm-t. Ezután lobogó, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jeges vízbe rakjuk.

  2. Az olajat 160-180 fokosra melegítjük egy kisebb lábasban.

  3. Fontos, hogy nagyon-nagyon hideg legyen a barna sör. Kikeverjük a liszttel, a kukoricakeményítővel, a sóval és a borssal. Megmártunk benne egy spárgát, majd egyből a forró olajba dobjuk, ahol 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

  4. Mikor kisütöttük az összeset, elkészítjük a mártogatóst, amihez a tejfölt összeturmixoljuk a bazsalikommal, a citromlével, egy kis sóval és borssal. Ezt tálaljuk a spárgák mellé.

Spárgás tempura bazsalikomos mártogatóssal
Spárgás tempura (Fotó: Street Kitchen)

Tálalhatod szójaszószos, gyömbéres vagy chilis mártogatóval, de egy kis lime-lével is mennyei. Köretként is működik (pl. rizs vagy udon mellé), de előételként vagy snackként is megállja a helyét – sör, bor, fröccs mellé tökéletes. A spárga így egy egészen új arcát mutatja: kívül roppanós bunda, belül friss zöldség, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni.

A spárgás tempura mellett ezeket a finomságokat is készítsd el addig, amíg szezonja van a spárgának!

Spárgás pizza

Spárgás-tejszínes gnocchi

Carbonara spaghetti spárgával

Ha tetszett a Spárgás tempura receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept