Pékség

Spenótosfocaccia

Spenótos focaccia

Hozzávalók
2 gerezd
fokhagyma
olívaolaj
250 g
friss bébispenót
só, bors
1 csipet
chilipehely
A tésztához
400 g
fehér tönkölyliszt
100 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 g
230 - 250 ml
meleg víz
0.5 csomag
szárított élesztő
Az előtésztához
125 g
fehér tönkölyliszt
125 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 ml
meleg víz
0.5 csomag
szárított élesztő

Elkészítés

Az előtésztához összekeverjük a két lisztet. A vízben elkeverjük az élesztőt, majd a lisztbe keverjük és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 2-3 órát hagyjuk állni.

Az apróra vágott fokhagymát picit megpároljuk az olajon. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, majd ha teljesen összeesett, kiszedjük egy deszkára, és apróra vágjuk.

A tésztához a kétfajta lisztet összekeverjük, és ismét elkeverjük a vízben az élesztőt. Egy nagy keverőtálba rakjuk a liszteket, a spenót felét és az előtésztát, és elkezdjük összekeverni. Belerakjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk az egészet. Lefedjük, és fél órát pihentetjük. 

A tepsit kiolajozzuk, és belerakjuk a tésztát. Az ujjbegyünkkel enyhén megnyomkodjuk a tetejét. Lefedjük, és hagyjuk újabb fél órát kelni. Ha letelt az idő, rárakjuk a maradék spenótot, megszórjuk a chilivel, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 200 fokra emelve a hőt, 10 percig sütjük.

Spenótos focaccia

www.streetkitchen.hu

Bolognában ettem először spenótos focacciát, és imádtam! A receptet úgy csináltam meg, hogy egy picit vastagabb a tészta, ezáltal tök jó szendvicsalapanyag, de ha jobban szeretitek ropogósabb és vékonyabb tésztával, akkor süssétek nyugodtan nagyobb tepsiben! :P

Hozzávalók

20 - 25 cm-es tepsihez
2 gerezd
fokhagyma
olívaolaj
250 g
friss bébispenót
só, bors
1 csipet
chilipehely
A tésztához
400 g
fehér tönkölyliszt
100 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 g
230 - 250 ml
meleg víz
0.5 csomag
szárított élesztő
Az előtésztához
125 g
fehér tönkölyliszt
125 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 ml
meleg víz
0.5 csomag
szárított élesztő

Az előtésztához összekeverjük a két lisztet. A vízben elkeverjük az élesztőt, majd a lisztbe keverjük és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 2-3 órát hagyjuk állni.

Az apróra vágott fokhagymát picit megpároljuk az olajon. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, majd ha teljesen összeesett, kiszedjük egy deszkára, és apróra vágjuk.

A tésztához a kétfajta lisztet összekeverjük, és ismét elkeverjük a vízben az élesztőt. Egy nagy keverőtálba rakjuk a liszteket, a spenót felét és az előtésztát, és elkezdjük összekeverni. Belerakjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk az egészet. Lefedjük, és fél órát pihentetjük. 

A tepsit kiolajozzuk, és belerakjuk a tésztát. Az ujjbegyünkkel enyhén megnyomkodjuk a tetejét. Lefedjük, és hagyjuk újabb fél órát kelni. Ha letelt az idő, rárakjuk a maradék spenótot, megszórjuk a chilivel, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 200 fokra emelve a hőt, 10 percig sütjük.

Spenótos focaccia

Ha tetszett a Spenótos focaccia receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept