Húsételek

Spenótosgombáscsirke

Spenótos gombás csirke

Hozzávalók
Hozzávalók a csirkéhez
olívaolaj
500 g
csirkemellfilé
bors
Hozzávalók a szószhoz
2 gerezd
fokhagyma
1 nagy tk
liszt
150 ml
húsalaplé (vagy víz)
300 g
laskagomba
bors
parmezán
1 nagy marék
bébi spenót levél
60 ml
tejszín
50 g
vaj

Elkészítés
Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk őket. A szószhoz a vajat a serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Picit átkeverjük, vigyázva le ne égjen, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük és felöntjük a húsalaplével, ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskagombát is. Kb. 10 percig kevergetve főzzük a szószt, közben sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is. Rádobjuk a spenótleveleket, átkeverjük, majd jöhetnek bele az elősütött csirkemellek. Még pár percig főzzük a szósszal együtt. Kedvenc tésztánkkal vagy rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Sokszor jön jól egy gyors recept, amit amikor hazaesünk melóból vagy suliból, összedobhatunk, hogy mégsem valami gyorskaját kelljen belapátolni a kopogó éhség leküzdése ellen. Ez egy szuper recept, ráadásul egészséges és nem is kell nagy rumlit csinálni hozzá, hiszen egy serpenyőben megoldható az elkészítés.

Hozzávalók

2 főre
Hozzávalók a csirkéhez
olívaolaj
500 g
csirkemellfilé
bors
Hozzávalók a szószhoz
2 gerezd
fokhagyma
1 nagy tk
liszt
150 ml
húsalaplé (vagy víz)
300 g
laskagomba
bors
parmezán
1 nagy marék
bébi spenót levél
60 ml
tejszín
50 g
vaj
Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk őket. A szószhoz a vajat a serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Picit átkeverjük, vigyázva le ne égjen, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük és felöntjük a húsalaplével, ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskagombát is. Kb. 10 percig kevergetve főzzük a szószt, közben sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is. Rádobjuk a spenótleveleket, átkeverjük, majd jöhetnek bele az elősütött csirkemellek. Még pár percig főzzük a szósszal együtt. Kedvenc tésztánkkal vagy rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Spenótos gombás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept