A legjobb reggelik

Spenótos-medvehagymásquiche

Spenótos-medvehagymás quiche

Hozzávalók
A tésztához 
200 g
liszt
120 g
hideg vaj
15 g
cukor
50 ml
hideg víz
2 csipet
A töltelékhez
olívaolaj
3 szál
újhagyma
0.5 csomag
medvehagyma
250 g
friss spenót (ha fagyasztott, akkor 300)
5 db
csík bacon
150 g
reszelt füstölt sajt
3 db
tojás
150 ml
tej
100 ml
tejszín
1 késhegynyi
őrölt cayenne bors
só, őrölt bors ízlés szerint
0.25 db
őrölt szerecsendió
4 szem
koktélparadicsom

Elkészítés

A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk a liszttel az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.) és 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.

A töltelékhez az újhagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát, majd összefonnyasztjuk őket. A bacont is megpirítjuk egy minimális olajon. A kisült tésztán elegyengetjük a spenótos tölteléket, rátesszük a bacon csíkokat és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, fűszereket (kétféle bors, só, szerecsendió), ráöntjük a sajt tetejére, majd félbevágott koktélparadicsomokat nyomkodunk bele és 180 fokon, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszilárdult a teteje.

www.streetkitchen.hu

Sokan mondták már, hogy egy jó nap, egy igazán király reggelivel indul tökéletesen. Így a tavasz beköszöntével nem hagyhattunk ki egy spenótos-medvehagymás quiche receptet. Amit akár előző este elkészítve másnap gyorsan meg lehet reggelizni, de természetesen tökéletes vacsorára vagy az ünnepi asztalra is.

Hozzávalók

1 db 25 cm-es piterformához
A tésztához 
200 g
liszt
120 g
hideg vaj
15 g
cukor
50 ml
hideg víz
2 csipet
A töltelékhez
olívaolaj
3 szál
újhagyma
0.5 csomag
medvehagyma
250 g
friss spenót (ha fagyasztott, akkor 300)
5 db
csík bacon
150 g
reszelt füstölt sajt
3 db
tojás
150 ml
tej
100 ml
tejszín
1 késhegynyi
őrölt cayenne bors
só, őrölt bors ízlés szerint
0.25 db
őrölt szerecsendió
4 szem
koktélparadicsom

A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk a liszttel az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.) és 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.

A töltelékhez az újhagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát, majd összefonnyasztjuk őket. A bacont is megpirítjuk egy minimális olajon. A kisült tésztán elegyengetjük a spenótos tölteléket, rátesszük a bacon csíkokat és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, fűszereket (kétféle bors, só, szerecsendió), ráöntjük a sajt tetejére, majd félbevágott koktélparadicsomokat nyomkodunk bele és 180 fokon, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszilárdult a teteje.

Ha tetszett a spenótos-medvehagymás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése