A tésztához a hideg kockára vágott vajat összemorzsoljuk a liszttel az ujjbegyeinkkel, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.) és 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.

A töltelékhez az újhagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát, majd összefonnyasztjuk őket. A bacont is megpirítjuk egy minimális olajon. A kisült tésztán elegyengetjük a spenótos tölteléket, rátesszük a bacon csíkokat és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, fűszereket (kétféle bors, só, szerecsendió), ráöntjük a sajt tetejére, majd félbevágott koktélparadicsomokat nyomkodunk bele és 180 fokon, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszilárdult a teteje.



-SDJH-x.webp)