A legjobb reggelik

Spenótos-sajtkrémesbundáskenyér

Spenótos-sajtkrémes bundás kenyér

Hozzávalók
A spenótos sajtkrémhez
2 ek
étolaj
90 g
friss spenót
3 gerezd
fokhagyma
125 g
sajtkrém
A bundás kenyérhez
3 db
tojás
4 szelet
kenyér
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
100 g
aszalt paradicsom
10 g
friss spenótlevél
80 g
feta sajt

Elkészítés

A spenótos-sajtkrémes bundás kenyérhez először közepes lángon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótot és a zúzott fokhagymát, picit megsózzuk, majd 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk. Alaposan kinyomkodjuk a felesleges nedvességet a spenótból, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a sajtkrémmel együtt, majd krémesre zúzzuk az egészet.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálban felverjük és sózzuk. Kb. 170 fokra melegítjük az olajat. A kenyereket beleforgatjuk a felvert tojásba és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük az olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük a kenyereket, leitatjuk róluk a felesleges olajat és megkenjük őket a spenótos krémmel. A tetejére teszünk pár egész spenótlevelet, egy kevés felaprított aszalt paradicsomot, és rámorzsoljuk a feta sajtot.

spenotos-sajtkremes-bundas-kenyer
Spenótos-sajtkrémes bundás kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A bundás kenyér bármilyen formában egy isteni reggeli tud lenni. Mutatunk még néhány változatot, ha megjött hozzá a kedvetek!

Grillezett bundás kenyér fűszeres sertésszűzzel

Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

www.streetkitchen.hu

Na ezt hívják úgy, hogy szuper reggeli! A bundás kenyér már önmagában nagy kedvenc, de ezzel a krémmel teljesen más dimenzióba emelhetjük. És az elkészítése sem olyan nagy ördöngösség, sőt!

Hozzávalók

2 főre
A spenótos sajtkrémhez
2 ek
étolaj
90 g
friss spenót
3 gerezd
fokhagyma
125 g
sajtkrém
A bundás kenyérhez
3 db
tojás
4 szelet
kenyér
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
100 g
aszalt paradicsom
10 g
friss spenótlevél
80 g
feta sajt

A spenótos-sajtkrémes bundás kenyérhez először közepes lángon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótot és a zúzott fokhagymát, picit megsózzuk, majd 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk. Alaposan kinyomkodjuk a felesleges nedvességet a spenótból, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a sajtkrémmel együtt, majd krémesre zúzzuk az egészet.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálban felverjük és sózzuk. Kb. 170 fokra melegítjük az olajat. A kenyereket beleforgatjuk a felvert tojásba és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük az olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük a kenyereket, leitatjuk róluk a felesleges olajat és megkenjük őket a spenótos krémmel. A tetejére teszünk pár egész spenótlevelet, egy kevés felaprított aszalt paradicsomot, és rámorzsoljuk a feta sajtot.

spenotos-sajtkremes-bundas-kenyer
Spenótos-sajtkrémes bundás kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A bundás kenyér bármilyen formában egy isteni reggeli tud lenni. Mutatunk még néhány változatot, ha megjött hozzá a kedvetek!

Grillezett bundás kenyér fűszeres sertésszűzzel

Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

Ha tetszett a Spenótos-sajtkrémes bundás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept