A pudingos szilvás pite első lépéseként a szilvákat megmossuk és kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk és a narancs levében a cukorral és a fahéjjal állni hagyjuk.
A tésztához egy robotgép üstjében összekeverjük a lisztet a vajjal, amíg vizes homok állagú tésztát nem kapunk. Ezt a lépést csinálhatjuk két villával is, vagy a kezünkkel. Ha az utóbbit választjuk, dolgozzunk gyorsan, hogy a kezünk melege ne olvassza fel nagyon a vajat.
Hozzáadjuk a porcukrot és egyesével a tojásokat is. Amikor összeállt a tészta, korongot formázunk belőle és egy frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 15 percre.
Az idő leteltével egy enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és óvatosan a piteformába helyezzük. Ez egy elég zsíros tészta, ezért nem szükséges kivajazni és lisztezni a sütőformát.
Megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá és sütőgolyókkal a tetején, 180 fokon 15 percig elősütjük. Ezt azért használjuk, hogy szép vékony maradjon a tészta.
Sütőgolyók helyett használhatunk babot vagy rizst.
A 15 perc elteltével levesszük a súlyt és a sütőpapírt a pitéről, és további 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján, és beletöltjük a pitetésztába. Egy spatulával elegyengetjük és a tetejére helyezzük a marinált szilvaszeleteket.
Ha kizárólag felnőtteknek készítjük a desszertet, marinálhatjuk a szilvát vörösborban is.
Pudingosszilváspite

Ki ne emlékezne gyerekkorunk pudingos gyümölcspitéjére? Ezt most egy házi pitetésztával egy kicsit magasabb szintre emeltük, de a feeling megmaradt, készítsétek el ti is!
Az alaprecept egyszerű, mégis van benne egy kis extra csavar, amitől igazi vendégváró desszert válik belőle. Ha pedig vörösborban fürdeted a gyümölcsöt… na, az már egyenesen felnőttdesszert! :D
Hozzávalók
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A pudingos szilvás pite első lépéseként a szilvákat megmossuk és kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk és a narancs levében a cukorral és a fahéjjal állni hagyjuk.
A tésztához egy robotgép üstjében összekeverjük a lisztet a vajjal, amíg vizes homok állagú tésztát nem kapunk. Ezt a lépést csinálhatjuk két villával is, vagy a kezünkkel. Ha az utóbbit választjuk, dolgozzunk gyorsan, hogy a kezünk melege ne olvassza fel nagyon a vajat.
Hozzáadjuk a porcukrot és egyesével a tojásokat is. Amikor összeállt a tészta, korongot formázunk belőle és egy frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 15 percre.
Az idő leteltével egy enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és óvatosan a piteformába helyezzük. Ez egy elég zsíros tészta, ezért nem szükséges kivajazni és lisztezni a sütőformát.
Megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá és sütőgolyókkal a tetején, 180 fokon 15 percig elősütjük. Ezt azért használjuk, hogy szép vékony maradjon a tészta.
Sütőgolyók helyett használhatunk babot vagy rizst.
A 15 perc elteltével levesszük a súlyt és a sütőpapírt a pitéről, és további 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján, és beletöltjük a pitetésztába. Egy spatulával elegyengetjük és a tetejére helyezzük a marinált szilvaszeleteket.
Ha kizárólag felnőtteknek készítjük a desszertet, marinálhatjuk a szilvát vörösborban is.

A pudingos szilvás pite tökéletes választás, ha valami különleges, de mégis otthonos édességre vágysz. Langyosan is isteni, de igazán akkor mutatja meg magát, ha hagyod jól lehűlni. Egy bögre tea vagy egy pohár desszertbor mellé, akár egy ünnepi vacsora lezárásaként is megállja a helyét.
Ha bejött ez a pudingos–gyümölcsös vonal, akkor ezeket is szeretni fogod!
Ha tetszett a Pudingos szilvás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!