A steaket sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ezután visszavesszük közepesre a hőfokot, rádobunk egy darab vajat és oldalanként még 4-4 percig sütjük, úgy, hogy közben locsolgatjuk a szafttal. Ezután berakjuk 200 fokos sütőbe, 7-8 percre, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve.

A salihoz a kuszkuszt összekeverjük a sóval és felöntjük dupla mennyiségű forralt vízzel. Lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Az édesköményt fél cm vastagra vágjuk és egy grillserpenyőben magas hőfokon, oldalanként 2-3 percig sütjük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk, a narancs héját körben levágjuk és a húsát felszeleteljük. Az össze alkotóelemet összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egy befőttes üvegben összerázzuk és ráöntjük a salira.

A gombamártáshoz a gombát vékonyan felszeleteljük és egy forró serpenyőben alaposan megpirítjuk. Ha jól lepirult, megszórjuk a kakukkfűvel és elzárjuk. Ha kicsit lehűlt, egy aprítógépbe rakjuk a többi hozzávalóval együtt és alaposan leturmixoljuk. A steak gombamártással és a salival a legjobb!



