Húsételek

Steakgombamártássalésédesköményeskuszkusszal

Steak gombamártással és édesköményes kuszkusszal

Hozzávalók
400 g
hátszín (2 szeletben)
só, bors
2 ek
olaj
500 g
gomba
1 gerezd
fokhagyma
pár csepp citromlé
1 tk
kakukkfű
150 g
kuszkusz
1 tk
300 ml
víz
1 db
édeskömény
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 db
narancs
1 db
narancs facsart leve, felének a héja
2 ek
olívaolaj
1 ek
fehérborecet
1 tk
só,bors
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
100 ml
tejszín
50
vaj

Elkészítés
A steaket sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ezután visszavesszük közepesre a hőfokot, rádobunk egy darab vajat és oldalanként még 4-4 percig sütjük, úgy, hogy közben locsolgatjuk a szafttal. Ezután berakjuk 200 fokos sütőbe, 7-8 percre, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve.
A salihoz a kuszkuszt összekeverjük a sóval és felöntjük dupla mennyiségű forralt vízzel. Lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Az édesköményt fél cm vastagra vágjuk és egy grillserpenyőben magas hőfokon, oldalanként 2-3 percig sütjük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk, a narancs héját körben levágjuk és a húsát felszeleteljük. Az össze alkotóelemet összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egy befőttes üvegben összerázzuk és ráöntjük a salira.
A gombamártáshoz a gombát vékonyan felszeleteljük és egy forró serpenyőben alaposan megpirítjuk. Ha jól lepirult, megszórjuk a kakukkfűvel és elzárjuk. Ha kicsit lehűlt, egy aprítógépbe rakjuk a többi hozzávalóval együtt és alaposan leturmixoljuk.A steak gombamártással és a salival a legjobb!Ha tetszett a steak gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Bár tőlem nem megszokott, hogy steaket csinálok, de meg kell, hogy mondjam, elég jó lett ezzel az édesköményes salival! Ha van grilletek, mindenképpen ott is próbáljátok ki, mert brutál jót fog tenni neki!

Hozzávalók

2 főre
400 g
hátszín (2 szeletben)
só, bors
2 ek
olaj
500 g
gomba
1 gerezd
fokhagyma
pár csepp citromlé
1 tk
kakukkfű
150 g
kuszkusz
1 tk
300 ml
víz
1 db
édeskömény
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss petrezselyem
1 db
narancs
1 db
narancs facsart leve, felének a héja
2 ek
olívaolaj
1 ek
fehérborecet
1 tk
só,bors
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
100 ml
tejszín
50
vaj
A steaket sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ezután visszavesszük közepesre a hőfokot, rádobunk egy darab vajat és oldalanként még 4-4 percig sütjük, úgy, hogy közben locsolgatjuk a szafttal. Ezután berakjuk 200 fokos sütőbe, 7-8 percre, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve.
A salihoz a kuszkuszt összekeverjük a sóval és felöntjük dupla mennyiségű forralt vízzel. Lefedjük és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Az édesköményt fél cm vastagra vágjuk és egy grillserpenyőben magas hőfokon, oldalanként 2-3 percig sütjük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk, a narancs héját körben levágjuk és a húsát felszeleteljük. Az össze alkotóelemet összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egy befőttes üvegben összerázzuk és ráöntjük a salira.
A gombamártáshoz a gombát vékonyan felszeleteljük és egy forró serpenyőben alaposan megpirítjuk. Ha jól lepirult, megszórjuk a kakukkfűvel és elzárjuk. Ha kicsit lehűlt, egy aprítógépbe rakjuk a többi hozzávalóval együtt és alaposan leturmixoljuk.A steak gombamártással és a salival a legjobb!Ha tetszett a steak gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Steak gombamártással és édesköményes kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept