Vegetáriánus ételek

Sültkarfioltikkamasala

Sült karfiol tikka masala

Hozzávalók
2 fej
karfiol
A marináláshoz
150 g
natúr joghurt
só, bors
1 tk
házi tikka masala fűszerkeverék
2
cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd
fokhagyma lezúzva
2 ek
olaj
A mártáshoz
2 ek
olaj
2
cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd
fokhagyma apróra vágva
1 fej
hagyma apróra vágva
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
házi tikka masala fűszerkeverék
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
200 ml
sűrű kókusztej
A rizshez
300 g
basmati rizs
600 ml
víz
1 tk
1 ek
olaj
A tálaláshoz
friss koriander

Elkészítés

A rizst átmossuk, a többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, puhára főzzük, majd a végén rajta hagyjuk a fedőt, hogy kicsit megpárolódjon.

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk a marináddal, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg kicsit meg nem ég az egész. Ez 20-25 perc.

Egy nagyobb serpenyőben a mártáshoz kicsit megpirítjuk az olajon a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, mehet rá a sűrített paradicsom, és ezzel is lepirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszerkeveréket, majd 2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, elkeverjük, majd mehet bele a sült karfiol is. Attól függően, hogy mennyire szeretjük puhán a karfiolt, 5-10 percig rotyogtatjuk a ragut.

A ragut a rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A világ egyik legjobb dolga a sült karfiol, ezt tudjuk. Ezt fokozhatjuk azzal, ha egy fűszeres, igazán intenzív ízű raguban végzi, rengeteg friss korianderrel. És persze, ha a tikka masala fűszerkeveréket is házilag dobjatok össze hozzá, aminek a receptjét szintén megtaláltok az oldalon!

Hozzávalók

4 - 6 főre
2 fej
karfiol
A marináláshoz
150 g
natúr joghurt
só, bors
1 tk
házi tikka masala fűszerkeverék
2
cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd
fokhagyma lezúzva
2 ek
olaj
A mártáshoz
2 ek
olaj
2
cm-nyi friss gyömbér lereszelve
2 gerezd
fokhagyma apróra vágva
1 fej
hagyma apróra vágva
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
házi tikka masala fűszerkeverék
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
200 ml
sűrű kókusztej
A rizshez
300 g
basmati rizs
600 ml
víz
1 tk
1 ek
olaj
A tálaláshoz
friss koriander

A rizst átmossuk, a többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, puhára főzzük, majd a végén rajta hagyjuk a fedőt, hogy kicsit megpárolódjon.

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk a marináddal, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg kicsit meg nem ég az egész. Ez 20-25 perc.

Egy nagyobb serpenyőben a mártáshoz kicsit megpirítjuk az olajon a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, mehet rá a sűrített paradicsom, és ezzel is lepirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszerkeveréket, majd 2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, elkeverjük, majd mehet bele a sült karfiol is. Attól függően, hogy mennyire szeretjük puhán a karfiolt, 5-10 percig rotyogtatjuk a ragut.

A ragut a rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Sült karfiol tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept