Szendvics rovat

Sültpaprikáspulledpulykaszendvics

Sült paprikás pulled pulyka szendvics

Hozzávalók
A raguhoz
3 db
nagy kápia paprika
500 g
pulykamell
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
2 tk
pirospaprika
2 tk
füstölt pirospaprika
1 ek
almaecet
4 gerezd
fokhagyma
300 ml
passata
víz
Az összeszereléshez
2 db
ciabatta
2 marék
madársaláta
4 - 5
csemegeuborka
1 fej
lila hagyma
4 ek
tejföl

Elkészítés

A paprikát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és minimum 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja meg nem ég. Kiszedjük, tálba rakjuk, és fóliával lefedve kihűtjük. A héját leszedjük, magjait kikaparjuk, és félrerakjuk. 

A pulykamellet 3-4 nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten az olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Úgy rotyogtatjuk, mintha pörköltet csinálnánk. Kb. még kétszer pótoljuk róla a vizet, a lényeg, hogy a hagyma puha legyen. Ha kész az alap, felöntjük a passatával, plusz még fél liter vízzel, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsokat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szálaira tudjuk szedni a pulykát, majd meglocsoljuk az ecettel. Közben folyamatosan pótoljuk a vizet. Ha megpuhult a hús, és a szósz is besűrűsödött, kiszedjük a húst, egy villával szálaira szedjük. A mártásba visszatesszük a sült paprikát, és az egészet leturmixoljuk, majd visszarakjuk bele a húst.

Sült paprikás pulled pulyka szendvics

A ciabattát vízszintesen, majd függőlegesen elfelezzük, madársalit rakunk az aljára, erre jöhet a húsos ragu, majd szeletelt csemegeuborka, lila hagyma és végül a tejföl. 

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha pulykát nem szoktatok enni a karácsonyi időszakban, akkor most egyetek! Méghozzá egy brutál szaftos szendvicsben, ami tök jó egy ebédnek vagy vacsorának is! :P

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
3 db
nagy kápia paprika
500 g
pulykamell
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
2 tk
pirospaprika
2 tk
füstölt pirospaprika
1 ek
almaecet
4 gerezd
fokhagyma
300 ml
passata
víz
Az összeszereléshez
2 db
ciabatta
2 marék
madársaláta
4 - 5
csemegeuborka
1 fej
lila hagyma
4 ek
tejföl

A paprikát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és minimum 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja meg nem ég. Kiszedjük, tálba rakjuk, és fóliával lefedve kihűtjük. A héját leszedjük, magjait kikaparjuk, és félrerakjuk. 

A pulykamellet 3-4 nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten az olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Úgy rotyogtatjuk, mintha pörköltet csinálnánk. Kb. még kétszer pótoljuk róla a vizet, a lényeg, hogy a hagyma puha legyen. Ha kész az alap, felöntjük a passatával, plusz még fél liter vízzel, és felforraljuk. Ha felforrt, visszarakjuk a húsokat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szálaira tudjuk szedni a pulykát, majd meglocsoljuk az ecettel. Közben folyamatosan pótoljuk a vizet. Ha megpuhult a hús, és a szósz is besűrűsödött, kiszedjük a húst, egy villával szálaira szedjük. A mártásba visszatesszük a sült paprikát, és az egészet leturmixoljuk, majd visszarakjuk bele a húst.

Sült paprikás pulled pulyka szendvics

A ciabattát vízszintesen, majd függőlegesen elfelezzük, madársalit rakunk az aljára, erre jöhet a húsos ragu, majd szeletelt csemegeuborka, lila hagyma és végül a tejföl. 

Ha tetszett a sült paprikás pulled pulyka szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése