A sült paradicsom első lépéseként mindegyik paradicsomot három vastagabb karikára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, az sem baj, ha kicsit fedik egymást.
A reszelt fokhagymát egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az olívaolajjal. Belemorzsoljuk a friss kakukkfű leveleit (de ha ez nem szimpi nektek, használhattok bazsalikomot, oregánót vagy rozmaringot is helyette, vagy akár mindet együtt 😀) és jól elkeverjük.
Az olajos páccal alaposan lekenjük a paradicsomokat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
Tipp: Ha még pirultabb verziót szeretnétek, nyugodtan süthetitek 50 percig is.
Az elkészült sült paradicsom magában is szuper étel, de feldobhatod vele a salátákat vagy pakolhatod szendvicsekbe is. Egy kis alaplével leturmixolva pedig igazán karakteres paradicsomszószt vagy akár levest is kaphatsz!

- Elkészítési idő: 12 perc
- Sütési idő: 40 perc