Alapreceptek

Sültparadicsom

Sült paradicsom

Hozzávalók
1 kg
paradicsom
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
6 ek
olívaolaj
0.5 csokor
kakukkfű

Elkészítés

A sült paradicsom első lépéseként mindegyik paradicsomot három vastagabb karikára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, az sem baj, ha kicsit fedik egymást.

A reszelt fokhagymát egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az olívaolajjal. Belemorzsoljuk a friss kakukkfű leveleit (de ha ez nem szimpi nektek, használhattok bazsalikomot, oregánót vagy rozmaringot is helyette, vagy akár mindet együtt 😀) és jól elkeverjük. 

Az olajos páccal alaposan lekenjük a paradicsomokat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. 

Tipp: Ha még pirultabb verziót szeretnétek, nyugodtan süthetitek 50 percig is.

Az elkészült sült paradicsom magában is szuper étel, de feldobhatod vele a salátákat vagy pakolhatod szendvicsekbe is. Egy kis alaplével leturmixolva pedig igazán karakteres paradicsomszószt vagy akár levest is kaphatsz!

sult-paradicsom
Sült paradicsom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 12 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Jöhet a paradicsom minden formában? Akkor ezeket is csekkold:

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Aszalt paradicsom

Tepsiben sült paradicsommártás

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb étel következik! Az egyszerű alatt pedig nemcsak azt értem, hogy könnyen elkészíthető, hanem azt is, hogy ízeiben is le van egyszerűsítve. Az alapokhoz ragaszkodva, a fő alapanyagot megtisztelve nem vittem túlzásba a fűszereket, inkább a paradicsom saját pompáját és jó tulajdonságait részesítettem előnyben.

Hozzávalók

1 30 x 22 cm-es tepsihez
1 kg
paradicsom
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
6 ek
olívaolaj
0.5 csokor
kakukkfű

A sült paradicsom első lépéseként mindegyik paradicsomot három vastagabb karikára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, az sem baj, ha kicsit fedik egymást.

A reszelt fokhagymát egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az olívaolajjal. Belemorzsoljuk a friss kakukkfű leveleit (de ha ez nem szimpi nektek, használhattok bazsalikomot, oregánót vagy rozmaringot is helyette, vagy akár mindet együtt 😀) és jól elkeverjük. 

Az olajos páccal alaposan lekenjük a paradicsomokat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. 

Tipp: Ha még pirultabb verziót szeretnétek, nyugodtan süthetitek 50 percig is.

Az elkészült sült paradicsom magában is szuper étel, de feldobhatod vele a salátákat vagy pakolhatod szendvicsekbe is. Egy kis alaplével leturmixolva pedig igazán karakteres paradicsomszószt vagy akár levest is kaphatsz!

sult-paradicsom
Sült paradicsom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 12 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Jöhet a paradicsom minden formában? Akkor ezeket is csekkold:

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Aszalt paradicsom

Tepsiben sült paradicsommártás

Ha tetszett a Sült paradicsom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept