A sült pulykacomb köretéhez a zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és közzédugjuk a zöldfűszereket.Egy kis tálban összekeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymával, 2 teáskanál sóval, kevés borssal, az olívaolajjal és alaposan bekenjük vele a pulykacombokat. Mindegyikre 1-1 szelet bacont tekerünk és ráfektetjük őket a zöldségekre. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, fóliával lefedve. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és további 1 órán át sütjük. Közben félidőben egy ecsettel lekenjük a húsokat egy kevés olívaolajjal.Közben egy lábasban az alaplevet összekeverjük a kukoricadarával, sóval, borssal és sűrű polentát főzünk belőle. Ha megfőtt pár percet hagyjuk hűlni, majd belereszeljük a parmezánt és alaposan elkeverjük benne a ricottát és a vajat. Egy tepsire kiterítjük a keveréket és jól kihűtjük. Kb. egy 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle és 2 evőkanál olajon, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.[caption id="" align="alignnone" width="1152"] Sült pulykacomb[/caption]A sült pulykacomb mellé tálaljuk a polenta korongokat és a sült zöldséget.
Ha tetszett a sült pulykacomb ricottás polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
A pulykacomb egy nagyon mellőzött húsféle. Ha hosszú ideig sütitek, de figyeltek rá, hogy ne száradjon ki, iszonyú omlós húst fogtok kapni végeredményül. Ebben a receptben egy ricottával turbózott polenta a körete, amitől igazán finom lesz. :)
Hozzávalók
6 főre
3 db
pulykacomb
2 tk
só
frissen őrölt bors
2 tk
mustár
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
3 szelet
bacon
A sült zöldségekhez
2 szál
sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilahagyma
7 - 8 szem
aprószemű krumpli
4 fej
cékla
250 g
sütőtök
2 gerezd
fokhagyma
4 ág
friss kakukkfű
6 - 7 db
friss zsályalevél
2 ág
friss rozmaring
olívaolaj
só, bors
A polentához
200 g
kukoricadara
1 l
alaplé
só, bors
250 g
ricotta
50 g
parmezán
2 ek
olívaolaj
50 g
vaj
A sült pulykacomb köretéhez a zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát és közzédugjuk a zöldfűszereket.Egy kis tálban összekeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymával, 2 teáskanál sóval, kevés borssal, az olívaolajjal és alaposan bekenjük vele a pulykacombokat. Mindegyikre 1-1 szelet bacont tekerünk és ráfektetjük őket a zöldségekre. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, fóliával lefedve. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és további 1 órán át sütjük. Közben félidőben egy ecsettel lekenjük a húsokat egy kevés olívaolajjal.Közben egy lábasban az alaplevet összekeverjük a kukoricadarával, sóval, borssal és sűrű polentát főzünk belőle. Ha megfőtt pár percet hagyjuk hűlni, majd belereszeljük a parmezánt és alaposan elkeverjük benne a ricottát és a vajat. Egy tepsire kiterítjük a keveréket és jól kihűtjük. Kb. egy 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle és 2 evőkanál olajon, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.[caption id="" align="alignnone" width="1152"] Sült pulykacomb[/caption]A sült pulykacomb mellé tálaljuk a polenta korongokat és a sült zöldséget.
Ha tetszett a sült pulykacomb ricottás polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ha tetszett a Sült pulykacomb ricottás polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!