A rizst átmossuk, majd 200 ml vízzel elkezdjük főzni. Ha felvette a vizet, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és időnként átkevergetve megvárjuk, amíg szépen megpuhul a rizs. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojássárgáját. A fehérjéket habbá verjük, majd ezt is a masszához forgatjuk. Kis tálkákba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket 25-30 percre.
Közben a vörösbort, a cukrot, a fahéjrudakat és a vaníliás cukrot egy edénybe rakjuk, és a cikkekre vágott, magozott szilvákat is beledobjuk. Kb. 8 percig forralgatjuk, majd kiszedjük a szilvákat, a boros keveréket pedig szirup állagúra forraljuk, és elzárjuk a lángot. A kész sütiket a raguval és a redukált mártással tálaljuk.




