Fantasztikus desszertek

Sültrizsvörösborosringlóraguval

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

Hozzávalók
A rizses sütihez
180 g
rizs
200 ml
víz
500 ml
tej
100 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 csipet
2 db
tojás
A raguhoz
200 ml
vörösbor
100 g
cukor
1 db
fahéjrúd
10 g
vaníliás cukor
300 g
ringlószilva

Elkészítés

A rizst átmossuk, majd 200 ml vízzel elkezdjük főzni. Ha felvette a vizet, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és időnként átkevergetve megvárjuk, amíg szépen megpuhul a rizs. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojássárgáját. A fehérjéket habbá verjük, majd ezt is a masszához forgatjuk. Kis tálkákba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket 25-30 percre. 

Közben a vörösbort, a cukrot, a fahéjrudakat és a vaníliás cukrot egy edénybe rakjuk, és a cikkekre vágott, magozott szilvákat is beledobjuk. Kb. 8 percig forralgatjuk, majd kiszedjük a szilvákat, a boros keveréket pedig szirup állagúra forraljuk, és elzárjuk a lángot. A kész sütiket a raguval és a redukált mártással tálaljuk.

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

www.streetkitchen.hu

A szilva azon túl, hogy lehet főzni belőle pálinkát, még számos módon felhasználható. Ha engem kérdeztek, akkor legfőképp sütiket készítsetek belőle, vagy például egy édes, vörösboros, fűszeres ragut, ami a sült rizzsel tökéletes kombót alkot ebben a sütiben.

Hozzávalók

7 - 8 darabhoz
A rizses sütihez
180 g
rizs
200 ml
víz
500 ml
tej
100 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
1 csipet
2 db
tojás
A raguhoz
200 ml
vörösbor
100 g
cukor
1 db
fahéjrúd
10 g
vaníliás cukor
300 g
ringlószilva

A rizst átmossuk, majd 200 ml vízzel elkezdjük főzni. Ha felvette a vizet, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és időnként átkevergetve megvárjuk, amíg szépen megpuhul a rizs. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojássárgáját. A fehérjéket habbá verjük, majd ezt is a masszához forgatjuk. Kis tálkákba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket 25-30 percre. 

Közben a vörösbort, a cukrot, a fahéjrudakat és a vaníliás cukrot egy edénybe rakjuk, és a cikkekre vágott, magozott szilvákat is beledobjuk. Kb. 8 percig forralgatjuk, majd kiszedjük a szilvákat, a boros keveréket pedig szirup állagúra forraljuk, és elzárjuk a lángot. A kész sütiket a raguval és a redukált mártással tálaljuk.

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

Ha tetszett a sült rizs vörösboros ringlóraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése