Fantasztikus desszertek

Sütésnélkülimogyorókrémessajttorta

Sütés nélküli mogyorókrémes sajttorta

Hozzávalók
A keksz alaphoz
150 g
kakaós keksz
80 g
pirított törökmogyoró
40 g
puha vaj
A nutellás krémhez
300 g
mogyorókrém
350 g
philadelphia krémsajt
A krémsajtos krémhez
450 g
krémsajt
80 g
porcukor
A nutellás tetőhöz
240 g
nutella
30 g
pirított törökmogyoró
120 ml
tejszín

Elkészítés

A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréses funkción 7 perc alatt megpirítjuk, a héját ledörzsöljük és félretesszük. A tortaformát alját kibéleljük sütőpapírral.

A kekszalaphoz aprítógépbe kimérjük a hozzávalókat (ha nincs ilyenünk, akkor egy sodrófával erőteljes mozdulatokkal összetörjük), összedaráltatjuk és evőkanál segítségével a tortaformánkba egyengetjük, hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

img_0931_1.jpg

A mogyorókrémes és a krémsajtos réteghez külön tálba kimérjük a hozzávalókat és összekeverjük őket. A kekszrétegre egyengetjük a mogyorókrémes részt, arra pedig a krémsajtosat.

A tejszínt felforraljuk és összekeverjük a mogyorókrémmel, majd a fehér krémre egyengetjük, megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval és hűtőbe tesszük 3-4 órára, de a legjobb, hogy egész éjjelre, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtőben minőségromlás nélkül 2-3 napig lehet tárolni, bár nem hiszem, hogy ennyi ideig  megmaradna ez a szuper torta.

Tipp: Így az eperszezon ideje alatt, a réteg közé, epret is csempészhetünk.
img_0926_1.jpg

www.streetkitchen.hu

A mogyorókrémet 10 emberből 9,9 imádja. Most megmutatjuk, hogy mi a tökéletes módszer a mogyorókrém függőségetek kimaxolására, ha a szimpla "leülök a tévé elé és bezabálok egy üveggel" verziónál egy némileg szofisztikáltabbat szeretnétek. Íme a mogyorókrémes cheesecake, ami isteni és függőséget okoz.

Hozzávalók

1 db 22 cm formához
A keksz alaphoz
150 g
kakaós keksz
80 g
pirított törökmogyoró
40 g
puha vaj
A nutellás krémhez
300 g
mogyorókrém
350 g
philadelphia krémsajt
A krémsajtos krémhez
450 g
krémsajt
80 g
porcukor
A nutellás tetőhöz
240 g
nutella
30 g
pirított törökmogyoró
120 ml
tejszín

A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréses funkción 7 perc alatt megpirítjuk, a héját ledörzsöljük és félretesszük. A tortaformát alját kibéleljük sütőpapírral.

A kekszalaphoz aprítógépbe kimérjük a hozzávalókat (ha nincs ilyenünk, akkor egy sodrófával erőteljes mozdulatokkal összetörjük), összedaráltatjuk és evőkanál segítségével a tortaformánkba egyengetjük, hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

img_0931_1.jpg

A mogyorókrémes és a krémsajtos réteghez külön tálba kimérjük a hozzávalókat és összekeverjük őket. A kekszrétegre egyengetjük a mogyorókrémes részt, arra pedig a krémsajtosat.

A tejszínt felforraljuk és összekeverjük a mogyorókrémmel, majd a fehér krémre egyengetjük, megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval és hűtőbe tesszük 3-4 órára, de a legjobb, hogy egész éjjelre, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtőben minőségromlás nélkül 2-3 napig lehet tárolni, bár nem hiszem, hogy ennyi ideig  megmaradna ez a szuper torta.

Tipp: Így az eperszezon ideje alatt, a réteg közé, epret is csempészhetünk.
img_0926_1.jpg

Ha tetszett a Sütés nélküli mogyorókrémes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept