Vegetáriánus ételek

Sütőbensültvegaskóttojás

Sütőben sült vega skót tojás

Hozzávalók
A panírozáshoz
4 db
tojás
400 g
darált húspótló
0.25 csokor
snidling
0.25 csokor
petrezselyem
2 levél
zsálya
1 szál
kakukkfű
1 szál
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
1 tk
dijoni mustár
olajspray a sütéshez
100 g
liszt
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
A tálaláshoz
párolt rizs

Elkészítés

A vega skót tojás elkészítéséhez lágyra főzött tojásokra van szükség, ehhez a tojásokat 5 percre gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és óvatosan meghámozzuk.

A húspótlót ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és dijoni mustárral. Alaposan összedolgozzuk, és az így kapott masszát négy részre osztjuk, majd óvatosan beburkoljuk vele a tojásokat.

vega-skot-tojas-fazis

A liszt, a tojás és a panko morzsa segítségével bepanírozzuk a tojásokat, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lefújjuk olajspray-vel. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretként párolt rizst adunk hozzá.

vega-skot-tojas
Vega skót tojás (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Kíváncsiak vagytok, hogyan készül és milyen az IGAZI skót tojás, nem a húsmentes verzió? Zé elkészítette korábban, úgyhogy nem csak mondani, hanem mutatni is tudjuk! A receptért kattintsatok IDE!

Aki viszont húsmentesen húsvétol, az a hagyományos skót tojás helyett ezeknek a húsmentes recepteknek fog örülni:

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A vegáknak sem kell lemondaniuk a skót tojás élvezetéről. A darált húspótló tökéletes választás a megfelelő állag eléréséhez.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
A panírozáshoz
4 db
tojás
400 g
darált húspótló
0.25 csokor
snidling
0.25 csokor
petrezselyem
2 levél
zsálya
1 szál
kakukkfű
1 szál
rozmaring
2 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
1 tk
dijoni mustár
olajspray a sütéshez
100 g
liszt
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
A tálaláshoz
párolt rizs

A vega skót tojás elkészítéséhez lágyra főzött tojásokra van szükség, ehhez a tojásokat 5 percre gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és óvatosan meghámozzuk.

A húspótlót ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és dijoni mustárral. Alaposan összedolgozzuk, és az így kapott masszát négy részre osztjuk, majd óvatosan beburkoljuk vele a tojásokat.

vega-skot-tojas-fazis

A liszt, a tojás és a panko morzsa segítségével bepanírozzuk a tojásokat, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lefújjuk olajspray-vel. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretként párolt rizst adunk hozzá.

vega-skot-tojas
Vega skót tojás (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Kíváncsiak vagytok, hogyan készül és milyen az IGAZI skót tojás, nem a húsmentes verzió? Zé elkészítette korábban, úgyhogy nem csak mondani, hanem mutatni is tudjuk! A receptért kattintsatok IDE!

Aki viszont húsmentesen húsvétol, az a hagyományos skót tojás helyett ezeknek a húsmentes recepteknek fog örülni:

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Ha tetszett a sütőben sült vega skót tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése