Megúszós sütik

Sütőporosfahéjascsiga

Sütőporos fahéjas csiga

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
15 g
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
40 g
cukor
2 db
tojássárgája
250 ml
tej
60 ml
olvasztott vaj
1 nagy csipet
A töltelékhez
80 g
olvasztott vaj
4 ek
porcukor
2 ek
fahéj

Elkészítés

Az oldalunkon a sütőporos kakaós csiga már régóta szerepel nagy sikerrel, csak idő kérdése volt, mikor kerül fel a fahéjas csiga receptje. Ehhez a finomsághoz a tészta hozzávalóit tetszőleges sorrendben egy nagy keverőtálba vagy üstbe rakjuk, és addig keverjük/gyúrjuk, amíg szép, egyenletes felületű tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen kb. 30 x 25 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.

A töltelékhez az olvasztott, picit visszahűlt vajat elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen rákenjük a tésztára. Határozott mozdulattal feltekerjük, és egy éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. 

Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól egy ujjnyi távolságra, hogy sülés közben, ahogy nőnek, ne érjenek össze.  Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva kínáljuk, de persze porcukor nélkül is nagyon finom.

Sütőporos fahéjas csiga
Sütőporos fahéjas csiga

Ezek a csigareceptek is érdekelhetnek:

Sütőporos kakaós csiga

Fahéjas csiga scone

www.streetkitchen.hu

A kakaós és fahéjas csigából létezik kelt tésztás és leveles tésztás verzió is, na meg egy olyan, ami kevésbé ismert. Ez nem más, mint a sütőporos verzió, ami persze kicsit másabb, inkább kekszhez hasonló állagú lesz, de nagyon-nagyon finom, és nagyon gyorsan kész is van. Nem kell sem pihentetni, sem keleszteni, csak összekeverni, nyújtani, tekerni és sütni… na meg megenni. :)

Hozzávalók

16 - 18 darabhoz
A tésztához
500 g
liszt
15 g
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
40 g
cukor
2 db
tojássárgája
250 ml
tej
60 ml
olvasztott vaj
1 nagy csipet
A töltelékhez
80 g
olvasztott vaj
4 ek
porcukor
2 ek
fahéj

Az oldalunkon a sütőporos kakaós csiga már régóta szerepel nagy sikerrel, csak idő kérdése volt, mikor kerül fel a fahéjas csiga receptje. Ehhez a finomsághoz a tészta hozzávalóit tetszőleges sorrendben egy nagy keverőtálba vagy üstbe rakjuk, és addig keverjük/gyúrjuk, amíg szép, egyenletes felületű tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen kb. 30 x 25 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.

A töltelékhez az olvasztott, picit visszahűlt vajat elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen rákenjük a tésztára. Határozott mozdulattal feltekerjük, és egy éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. 

Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól egy ujjnyi távolságra, hogy sülés közben, ahogy nőnek, ne érjenek össze.  Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva kínáljuk, de persze porcukor nélkül is nagyon finom.

Sütőporos fahéjas csiga
Sütőporos fahéjas csiga

Ezek a csigareceptek is érdekelhetnek:

Sütőporos kakaós csiga

Fahéjas csiga scone

Ha tetszett a Sütőporos fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept