Receptek

Sütőtökkrémescsokitorta

Sütőtökkrémes csokitorta

Hozzávalók
A piskótához
100 g
vénusz sütőmargarin
240 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
200 ml
tej
2 ek
tejföl
2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor
250 g
liszt
1 csomag
sütőpor
A krémhez
220 g
vénusz sütőmargarin
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
350 g
sütőtökpüré (sült sütőtök húsa, kicsit áttörve)
100 g
fehércsokoládé
A díszítéshez
100 g
étcsokoládé
vénusz napraforgó-étolaj

Elkészítés
A tésztához a sütőmargarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet és a tejfölt is. A kakaóport összekeverjük a liszttel és sütőporral, és a tojásos-tejes részhez adjuk. Két 18 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt vágunk és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A fehércsokit vízgőz fölött megolvasztjuk egy edényben. A krémhez a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőtökpürét és a felolvasztott fehércsokit is. Átkeverjük a krémet, megtöltjük vele a kihűlt piskótalapokat, körbekenjük a torta szélét és tetejét is. Az étcsokit egy edénybe tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk, keverünk hozzá pár csepp olajat és kidíszítjük vele a torta tetejét és szélét. Végül a maradék krémmel és pici kakaóporral fejezzük be a torta díszítését.
 

www.streetkitchen.hu

Itt a sütőtökszezon és ti szeretnétek minél több sütőtökös receptet, igaz? Na, akkor most jól figyeljetek, mert hoztunk egy csokitortát, ami a sütőtökkrémtől lesz igazán extra kívülről és belülről is. Ha szeretnétek egy olyan sütit összedobni, ami még szép is, akkor próbáljátok ki a receptet!

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű (8 szeletes) tortához
A piskótához
100 g
vénusz sütőmargarin
240 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
200 ml
tej
2 ek
tejföl
2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor
250 g
liszt
1 csomag
sütőpor
A krémhez
220 g
vénusz sütőmargarin
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
350 g
sütőtökpüré (sült sütőtök húsa, kicsit áttörve)
100 g
fehércsokoládé
A díszítéshez
100 g
étcsokoládé
vénusz napraforgó-étolaj
A tésztához a sütőmargarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet és a tejfölt is. A kakaóport összekeverjük a liszttel és sütőporral, és a tojásos-tejes részhez adjuk. Két 18 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt vágunk és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A fehércsokit vízgőz fölött megolvasztjuk egy edényben. A krémhez a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőtökpürét és a felolvasztott fehércsokit is. Átkeverjük a krémet, megtöltjük vele a kihűlt piskótalapokat, körbekenjük a torta szélét és tetejét is. Az étcsokit egy edénybe tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk, keverünk hozzá pár csepp olajat és kidíszítjük vele a torta tetejét és szélét. Végül a maradék krémmel és pici kakaóporral fejezzük be a torta díszítését.
 

Ha tetszett a Sütőtökkrémes csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept