Fantasztikus desszertek

Svédmandulatorta

Svéd mandulatorta

Hozzávalók
A tésztához
4 db
tojásfehérje
80 g
kristálycukor
1 csipet
140 g
darált mandula
A krémhez
4 db
tojássárgája
60 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
140 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
50 g
szeletelt mandula
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A svéd mandulatorta tésztájának elkészítéséhez első lépésben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor fehéredik, hozzáadjuk a cukrot is, és kemény, de nem túl törős habot verünk belőle. Két-három lépésben beleforgatjuk a sót és a darált mandulát, majd 2 db 18 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. (Süthetjük egy adagban is, egy formában, de úgy picit nehézkesebb lesz keresztben elvágni a tésztát). 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a tésztákat.

Amíg sülnek a tortalapok, elkészítjük a krémet. A tojássárgájákat elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük, mintha sűrű pudingot készítenénk. Egy folpackkal beborítjuk, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Majd egy tálban kikeverjük a vajat, és ehhez adagoljuk 2-3 lépésben a krémet.

A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, hogy épp csak egy kis színt kapjon. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém kicsivel több, mint felével. Rárakjuk a másik tésztalapot, majd a maradék krémmel befedjük a süti tetejét és az oldalát is. A szeletelt mandulával beborítjuk a sütit, és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de ennek a sütinek is jól áll az egy éjszaka hűtőben pihentetés.

sved-mandulatorta-2
Svéd mandulatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka

www.streetkitchen.hu

Puha mandulás piskóta, sok-sok krém és pirított mandulaszeletek. Szerintem isteni ez a torta, és nem is nehéz elkészíteni, így abszolút csak ajánlani tudom nektek!

Hozzávalók

1 18-20 cm-es tortához
A tésztához
4 db
tojásfehérje
80 g
kristálycukor
1 csipet
140 g
darált mandula
A krémhez
4 db
tojássárgája
60 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
140 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
50 g
szeletelt mandula
100 ml
habtejszín

A svéd mandulatorta tésztájának elkészítéséhez első lépésben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor fehéredik, hozzáadjuk a cukrot is, és kemény, de nem túl törős habot verünk belőle. Két-három lépésben beleforgatjuk a sót és a darált mandulát, majd 2 db 18 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. (Süthetjük egy adagban is, egy formában, de úgy picit nehézkesebb lesz keresztben elvágni a tésztát). 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a tésztákat.

Amíg sülnek a tortalapok, elkészítjük a krémet. A tojássárgájákat elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük, mintha sűrű pudingot készítenénk. Egy folpackkal beborítjuk, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Majd egy tálban kikeverjük a vajat, és ehhez adagoljuk 2-3 lépésben a krémet.

A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, hogy épp csak egy kis színt kapjon. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém kicsivel több, mint felével. Rárakjuk a másik tésztalapot, majd a maradék krémmel befedjük a süti tetejét és az oldalát is. A szeletelt mandulával beborítjuk a sütit, és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, de ennek a sütinek is jól áll az egy éjszaka hűtőben pihentetés.

sved-mandulatorta-2
Svéd mandulatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Pihentetési idő: 2-3 óra vagy 1 éjszaka

Ha tetszett a Svéd mandulatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept