Egy magasabb falú sütőtálat kikenünk a sertészsírral. A felcikkezett burgonyát és a kétféle hagymát beledobjuk a tálba, mehetnek mellé a fokhagymagerezdek, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával és a rozmaringgal, majd alaposan átforgatjuk az egészet.
A csülköt sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a zöldségekre, és aláöntjük a sört. Az extra ropogósság kedvéért egy kevés sertészsírral megkenjük még a csülök bőrét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán keresztül sütjük a húst, míg meg nem puhul és a bőre szép ropogós nem lesz.
Szaftoscsülökpéknémódra

Ropogós csülök, alatta szaftos hagymás krumpli – klasszik magyar kaja, amitől tuti mindenki jóllakottan dől hátra. Fun fact: a „pékné módra” onnan jön, hogy régen a hentestől vitték át a húst a pékhez, aki a forró kemencében sütötte készre.
A csülök pékné módra az a klasszikus magyar fogás, amihez nem kell sok trükk – csak türelem, idő, meg jó alapanyagok. A lényege: lassan sült, kívül ropogós, belül omlós sertéscsülök, ami alatt krumpli, hagyma, fokhagyma, jó sok szaftban, jó sokáig. Nem pepecselős kaja, de megadja az időnek, ami jár.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy magasabb falú sütőtálat kikenünk a sertészsírral. A felcikkezett burgonyát és a kétféle hagymát beledobjuk a tálba, mehetnek mellé a fokhagymagerezdek, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával és a rozmaringgal, majd alaposan átforgatjuk az egészet.
A csülköt sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a zöldségekre, és aláöntjük a sört. Az extra ropogósság kedvéért egy kevés sertészsírral megkenjük még a csülök bőrét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán keresztül sütjük a húst, míg meg nem puhul és a bőre szép ropogós nem lesz.

Tálalás? Mustár, kovászos uborka, friss kenyér, savanyúság – és persze egy jó hideg sör. Ez nem a hétköznapok kajája, hanem egy ünnep a tányéron.
A csülök pékné módra mellé ezeket edd kísérőnek:
Ha tetszett a szaftos csülök pékné módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



